Örököltem pénzt és ingatlant egy rokonomtól, kiderült, hogy adót csalt, mire számítsak?
Egy rokonom nemrég halt meg (kb fél éve).
Volt hagyatéki, megkapta mindenki az örökséget, nekem is jutott, és többen örököltünk mindenfélét, pénzt, ingatlant...
Ma kaptam egy hatósági levelet, hogy mindent lefoglalnak, mert a rokonomról kiderült, hogy adót csalt életében.
(Egyébként a rokonom öngyilkos lett, volt nyomozás stb. lehet még tartott is, nem tudom...)
Most ilyenkor mi van? Elvesznek mindent? Vagy egy részét? Hogy oszlik ez meg az örökség egyes tételein, és hogyan az örökösök által örökölt javakon? Mindenkitől elvesznek egységesen X Ft-ot? Vagy hogy? El kell adni az ingatlant, hogy pénzé tehessék az adótartozás megtérítésére? Vagy hogyan? És ha nem lesz elég az örökség mert akkora a tartozás? Akkor mi van?
Kétségbe vagyok esve, segítsetek, ki tud erről valamit?! :(
"Na, de azt is írják, hogy bárkin behajtható az adósság, és az örökös feleknek saját gondja, hogy egymás közt rendezzék utána."
Ezt itt nem írja de valószínűsítem hogy úgy van.
"Az egyetemlegesség azt jelenti, hogy a hagyatéki hitelezők bármelyik örököstárstól követelhetik az egész tartozást az örökös örökrésze erejéig"
"Akkor most mi lesz? Feldobnak egy érmét és azt mondják tőlem elvesznek mindent ami kell az államnak, és a többiektől meg hajtsam be az elvesztett részt ahogy tudom? Indítsak a többi örökös ellen polgári pert mert esetleg nem akarnak "beszállni"? A saját barátaim/rokonaim ellen? :(
Ez ugye csak vicc? Nem így működik ugye?"
Hát normális rokonok és örökösök esetében valószínűleg rendesen megegyeznek egymás között és szépen elosztják. Sajnos az én ismereteim szerint ha nem megy per is lehet, de ha nincs rá jog hogy az egyik örökös követelje a másik két örököstől akkor nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!