Van még valaki rajtam kívül aki egyáltalán nem akar terhes lenni és egyáltalán nem akar gyereket?
Gondoltam, hogy fiatal vagy.
Én 27 voltam, amikor eszembe jutott, hogy talán akarok gyereket majd egyszer.
Addig a gyerekeket kis taknyosorrú gengszternek gondoltam, akik tönkreteszik a családot. :):):)
Most 2 éves a lányom. A legnagyobb kincs. :)
Nem taknyosorrú és nem tesz tönkre. :)
Szóval ne lovagold már bele magad most abba, hogy te vagy a megtestesült gyermektelenség mintaképe.
Szandrus88,
ha szóba jöhetne az a lehetőség, hogy más nő adja meg ezt neki, akkor valószínűleg fel sem tettem volna ezt a kérdést. Akkor inkább belevetem magam a bizonytalanba, nincs értelme ezért feladni egy kapcsolatot. Normális, ha egy ember akar gyereket. A kolléganőim hasonló korúak és akarnak gyereket, mindenki úgy néz rám, mintha nem volnék normális hogy így gondolom.
Nekem is vőlegényem még, csak 25 éves és egész máshogy áll a dologhoz férfi létére. Utóbbi válaszadóval egyet értek, mármint hasonlóan gondolom: undorító kis taknyosok akik tönkre teszik a kapcsolatunkat.
Mivel gyerekkoromban anyám nem volt 100%, így voltam párszor pszichológusnál. Sajnos nekem nem sokat tudott segíteni. Meghallgatott, de semmilyen tanácsot vagy útbaigazítást egyebet nem adott. Tapasztalatom, hogy csak saját magam tudom kihúzni magam a legmélyebb gödrökből.
Szerintem normális, hogy így gondolod.
Az viszont nem normális, hogy elhatározod, hogy örökké így gondolod majd.
Mert hihetetlen, de nem lehet tudni mit fogsz gondolni 1-2-10-20 év múlva.
Én sem akartam gyereket, azt mondtam önzőség.
Úgy néztek rám, mint egy ufóra.
Akkor 24 voltam.
Most 30 vagyok, és van egy 2,5 éves lányom.
Annyira másképp látok már mindent.
Szerintem elég korai 22 évesen örökre lemondani a gyerekvállalásról. Annyi idősen még én is úgy gondoltam,hogy nekem nem való gyerek mert nem vagyon anya típus.És ez még 30 évesen is így volt. Aztán amikor - évekkel később - két csíkos lett a tesztem akkor abban a pillanatban anyává váltam, és most boldogan rendszerezgetem a kis rózsaszín babacuccokat és várom a kislányunk érkezését:-) (ma kezdtem a 35. hetet)
Tudom,hogy nem lesz egyszerű, de inkább leszek ötven évesen egy virgonc kamaszlány anyukája, mint egy változó kort megért nő, akinek úgy múltak el a termékeny évei, hogy nem szült gyereket...
16-os. Akinek nincs az úgyis jobban tudja milyen. :)
Van benne nehézség, de ha csak ebből állna a gyereknevelés, akkor rég kihaltunk volna.
Nekem most 2,5 éves, és nincs már rég szaros pelusa, nem bőg egész nap, sőt lehet vele sok mindent csinálni. Értelmes kis lény, már most. Ja, és ami fontos, hogy általa sokkal többet látok önmagamból, a világból, és képes voltam túllépni az olyan szűkös látókörön, mint amit most itt hallottam az előbb. S ez is jobb. Sokkal. Minthogy saját levemben fetrengjek, buta gondolatokkal.
Kedves utolsó válaszoló, ezt a hozzáállást majd megnézném, hogy 40-50 év múlva is ilyen büszkén mondod majd??
Ha a szomszéd házba rohannak az unokák, a gyerekek viszik a virágot, ajándékot, a kacagástól zeng az utca, a gyerekek labdáznak, kiabálják, hogy mama, gyere Te is, stb... Te tudod, de szerintem nincs csodásabb a családnál, szerető Férjnél és a gyerekeknél.
Üdv és sok boldogságot, egy 8 hónapos tündérke anyukája, aki 8 éve boldog a Szerelme mellett! :)
Ezt egyáltalán nem mondom büszkén, csak mint tényt. Ha majd a szomszédba szaladnak a gyerekek, becsukom az ablakokat, hogy ne halljam a gyerekzsivajt, mert attól egyenesen kiráz a hideg.
Van egy aranyos kutyám, nekem ő a tündérkém 10 éve, és boldog vagyok vele, felkészülve rá, hogy egyszer nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!