Mit gondoltok az alábbi viselkedésről, ill. a borsodi mentalitásról?
Én azt gondolom, hogy aki miskolci, vagy borsodi, az valahogy másképp szocializálódott, mint azok, akik az ország más tájain születtek. A miskolciak mindig is összetartottak, a világ bár mely táján is futottak össze. Ennek a városnak egy különleges feelingje van.
Bár korábban azt vallottam Én is, hogy soha, de soha nem hagyom ott a kedvencvárosomat, most még is ott hagyni kényszerültem...
Remélem Miskolc vissza nyeri majd régi fényét és hírnevét!
"ACÉL VÁROS" SZERETÜNK TÉGED!!!
Ahol jól keresnek, ott ragadós a felszínesség.
Én miskolci vagyok. Szerintem az emberek azért gondterheltek, mert kicsi a fizetés, kevés a munkahely, és a közbiztonság egyre romlik. Szóval a hétköznapi gondok itt hatványozottabban jelentkeznek.
Amúgy alapból szeretünk szórakozni, pl. KocsFeszten meg OpFeszten a város lakosságának nagy része kint van az utcán, és jól érzi magát.
Kedves Kérdező!
Megfogalmaztad a gondolataimat. Én is pár évvel ezelőtt költöztem ide Miskolcra, és nagyon hamar ugyanez a kép alakult ki bennem. A tősgyökeres miskolciak sokan nem értik, hogy miért szeretem annyira ezt a helyet. Talán azért, mert itt egy olyan összetartó közösség van, amelyet az ország többi részén nem láttam, nem tapasztaltam. Hamar lehet barátságokat kialakítani, vagy az utcán sétáló idős néni is nyitottabb a beszélgetésre, mint mondjuk az ország déli részén. Arról nem is beszélve, hogy az előbb említett déli részen, az emberek többsége elfordítja a fejét is, ha mondjuk az időt kérdezed meg tőle... Hát ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!