Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Őszintén: csúfoltátok, bántott...

Őszintén: csúfoltátok, bántottátok vagy megaláztátok gyengébb társaitokat az iskolában?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor mi volt az oka, és megbántátok-e később? Mi lett azokkal a gyerekekkel, akik végigszenvedték emiatt a kamaszéveket?
2013. febr. 1. 11:14
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
Én alsóba 2-3 évig azok közt voltam akik csúfolták és bántották a gyengébbeket, de aztán abba hagytam, azóta meg is bántam elég sokszor. Aztán költöztünk és felsőbe már azok közt voltam akiket csúfoltak és bántottak, szerencsére már ennek a korszaknak is vége. Már nagyon rossz szemmel nézem azt ha a a jobb, az erősebb bántja vagy megalázza a gyengébbet.
2013. febr. 1. 12:49
 22/42 anonim ***** válasza:

Engem is bántottak általánosban (kövérség), aztán jó pár iskolával később én lettem a bántalmazó fél: azokat kaptam el szavakkal, akik a gyengébbeket, rondákat szívatták. :D

Úúú, soha nem felejtem el, hogy be voltak tojva ezek az emberek, hát ha ők elkapják a gyengébbeket, akkor én meg ezeket a még gyengébbeket kaptam el. Aláztam a szavaimmal. :)

23/L

2013. febr. 1. 12:55
 23/42 anonim válasza:

Nem is tudom már hogy hanyadik voltam :D Én írtam h nem bánom h bántottak mert sokat tanultam belőle.

Én is ilyen lettem am középsuliban. Kikerültem abból a közegből és mindenkit akit szekáltak elkezdtem megvédeni. Belém akkor már nem mertek kötni, mert megkeményedtem és megtanultam kiállni magamért. Megélesedett a nyelvem is. Volt olyan "menőgyerek" aki szó szerint inkább elkerült.

2013. febr. 1. 13:00
 24/42 anonim ***** válasza:

Inkább a másik oldalon álltam, tehát engem bántottak, esetleg a semleges harmadik oldalon. Ezek általános iskolában voltak. Érdekes módon azokkal, akik szekíroztak, elég jó lett a kapcsolatom, akikkel meg haverkodtam, azokkal azt se tudom jóformán, hogy mi van.

Hülyegyerekek voltunk még, úgyhogy nincs harag részemről.

Beszélgettem egy-két olyan, ma már felnőttel, akik szerettek másokat piszkálni. Elárulták, hogy nekik maguknak is bizonytalan talajon állt az önbizalmuk, volt, akiknek kommunikációs problémái voltak.

2013. febr. 1. 13:06
 25/42 anonim ***** válasza:

Igen. Középen voltam a "táplálékláncban" a baráti társaságommal. Bár direkt nem bántottunk senkit, csak kinevettük őket. A hátuk mögött. Gyávák voltunk ahhoz, hogy úgy igazából konfrontálódjunk.

Minket is bántottak, meg is vertek, akiknek meg mi nem tetszettünk.

25/L

2013. febr. 1. 13:19
 26/42 anonim ***** válasza:

konkrétan csúfolásra nem emlékszem.Középiskolában volt egy csaj,nagyon "nem illett" az osztályunkba...Igazából senki nem csúfolta,de nem is barátkozott vele senki,tehát látványosan nem akart vele senki egy szobában lenni oszt.kiránduláson,tesi órán,stb.

Rajta kívül is voltak még flúgosak(igazából szinte mindenkinek megvolt a maga stikkje,de jóban voltunk) az osztályunkban,de mindenki elfogadta a másikat,ennek az egy csajnak nem ment a beilleszkedés.Egyszer barátnőmmel próbáltuk megtörni a jeget,beszélgetni kezdtünk vele,de ennek az lett a vége,hogy szinte szó szerint menekülni kellett előle,mert ránk tapadt,már zavaróan,mármár félelmetesen..

Nem tudom mi lett vele,elvégezte az egyetemet az tuti,valaki mondta,h ott nem voltak gondjai,de az osztályunkat messziről kerüli(mondjuk meg is értem)

2013. febr. 1. 13:24
 27/42 anonim ***** válasza:
Nem, ezt ki merem jelenteni. Inkább védtem azokat, akiket bántottak. Pl legjobb barátnőmet is piszkálták, osztálytársak, mert nem volt menő mint ők, pedig rendes lány volt. Ha kellett, simán beszóltam az érdekében. Mostanra csendesebb lettem, de még mindig nem tudom megállni, ha valakit szívatnak. Engem sem sokat bántottak, mert nem fogott rajtam a csipkelődés, gyorsan abbahagyták. Viszont maradt nyoma a dolognak, mert később mégis elkezdtek zavarni a dolgok, amikkel akkor bántottak.
2013. febr. 1. 13:24
 28/42 anonim ***** válasza:
Nem. Soha. Akkor sem értettem, hogy ebben mi a poén...
2013. febr. 1. 13:25
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
Igen, aki örül, hogy nem rajta nevetnek, szórakoznak, az csak úgy hülye lenne konfrontálódni. viszont nem hiszem, ha egy csaj szólna közbe, ahogy alázzák a gyengébbik srácot a keményebbek, hogy annak is visszaszólnának, vagy bántanák fizikailag. Csak ugye ne szólj szám, nem fáj fejem.... és azért így leélni pár évet, ilyen közösségben... és csodálkoznak, ha nem vagy ott osztálytalálkozón. erre persze még jöhet, ha a családodban is balhék vannak, stb szóval sok mindent nem tudnak ezek, hogy legalább a suliban lenne nyugta az embernek.....
2013. febr. 1. 13:26
 30/42 anonim válasza:

Sajnos a gyerekek ilyenek...

Álatlánosban egy nagyon büdös szájú lányt csúfoltunk emiatt, emrt nem tudtuk hogy rosszul zár a gyomra, és valóban kellemetlen volt. fölsőben pedig egy olyan lányt, aki valamikor leukémiás volt, és valamiért furcsa mozgása lett, furcsán nézett ki, és nagyon tartózkodó volt. emellé sajnos rossz természet is párosult, ezért mindenki kipécézte magának szegényt.

2013. febr. 1. 13:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!