Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Délelőtt felhívott valaki,...

Délelőtt felhívott valaki, aki egy állítólagos hirdetésből tudta meg a számomat. Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés

Semmilyen hirdetést nem adtam fel, de felhívott valaki délelőtt, hogy engem keres. Mondta a nevemet, és megkérdezte, hogy még mindig abban a városban lakok, ahol... (ekkor a várost is mondta). Kértem, hogy mutatkozzon be, nem volt ismerős a neve.

Valaki szórakozik velem, vagy tényleg valaki feladott a nevemben egy 'hirdetést'? Hogyan tudnék utána járni?

2013. jan. 26. 16:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szinte sehogy. Ha ezek a hívások (akár ettől az embertől, akár másoktól) ismétlődnek, akkor a 4-5 eset után besétálsz a helyi rendőrkapitányságra, és zaklatás, valamint csalás miatt feljelentést teszel _ismeretlen_ tettes ellen. A rendőrség ilyenkor kikéri a híváslistát (feljelentésben legyen benne a hívás nap,óra,perc pontosan), az alapján megkeresi a telefonálót, és érdeklődik a hívásról. Ha tényleg hirdetés, akkor a telefonálók vallomása alapján a hirdetés helye beazonosítható, innentől lehet lépéseket tenni a hirdetés eltávolítására, valamint a hirdető személyének kiderítésére.
2013. jan. 26. 16:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. jan. 26. 17:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb azt tenni, amit az első válaszoló írt, amennyiben továbbra is hívogatnak ez ügyben.

Megkérdezhetem, hogy miről szólt a "hirdetés"?

Azért valahol félelmetes, hogy egyesek visszaélnek az ember nevével, telefonszámával. Akár csak azért, hogy szórakozzanak.

2013. jan. 26. 18:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem mondott semmit, csak annyit, hogy egy hirdetésben volt a számom...
2013. jan. 26. 18:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Elég sanszos, hogy v.melyik "jóakaród" adta meg az adataidat.

Szeretném látni a képét, ő mit szólna hozzá, ha vele történne ilyen...

2013. jan. 26. 20:43
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

ilyen velem is szokott történni..

ugyanis régen (pár évvel ezelőtt) a telefonszámom valamien kozmetikusé volt

néha felhivanak ilyenek, akkor mondom nekik, h nem, ez egy privát szám... viszont jöbnnek ilyen szöveggel, hogy az újságban meg hirdetésben látták a számom...

ami lehetlen, mert pár éve már a nevemen van a telefonszám.. azt meg nem hiszem, h régi újságokban talált hirdetés miatt hivogatnak.

szerintetek ez zaklatás???

2013. jan. 29. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!