Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért utáljátok a gazdagokat?

Miért utáljátok a gazdagokat?

Figyelt kérdés
2013. jan. 18. 22:25
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Jóval többen NEM utálkoznak, mint ahányan utálkoznak. Csak akik utálkoznak, azok feltűnőbbek, hangosabbak, ezért csak ez marad meg az emberben, hogy a gazdagokat utálják. Egyébként van, aki tisztességes úton szerzi a vagyonát, azokkal nincs baj, de valljuk be, ez a kevesebb. A többit pedig nem utálni kell, max az ember nem tudja őket annyira megbecsülni, mivel egy alacsonyabb szellemiséget képviselnek. Ők azok, akik kizsákmányolják a többieket. Ők azok, akik leleményességnek nevezik a gyenge jellemüket. Ők azok, akik azt hiszik, hogy azért vannak feljebb, mert rátermettebbek. Még nem tudják, hogy a következő "szint" az, amikor rátermett lehetsz ugyan, de ezzel nem élsz vissza, ezért látszólag lejjebb kerülsz. De ezért nem kellene utálni őket, mert valamit nem tudnak. A kisgyereket se utáljuk azért, mert nem tud még írni, hanem fokozatosan, türelemmel megtanítjuk.
2013. jan. 19. 09:13
 22/29 anonim ***** válasza:
Én nem utálom őket.De vannak,akik bunkók,lenéznek másokat csak azért mert ők gazdagok.Szerintem nincs joguk hozzá,h másokat lenézzenek.Meg némelyik nem tud már mit kezdeni a pénzével,csak "szenved",akkor nem hogy a rászorulókon segítene.Persze,van olyan is aki segít másokon,és nem bunkó.De azért nem utálok senkit mert gazdag.Csak némelyiknek a viselkedése a gáz.
2013. jan. 19. 12:10
 23/29 anonim ***** válasza:
Igen, mert ha valaki gazdag és emellé bunkó, akkor esetleg nem veszi észre, hogy a bunkósága miatt utálják, és azzal ámítja magát, hogy rá biztos irigyek (mert ezt szeretné). :) Viszont vannak, akik tényleg irigyek, hát velük se értek egyet. Gazdagból és szegényből is van ilyen is, olyan is. Csak akik nem bunkók, azokat nem jegyezzük meg annyira, mert csendben vannak. :)
2013. jan. 19. 12:52
 24/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat!

Csak olvastam ennek a kérdésnek a válaszait és elég elrettentő, ezért tettem fel ezt a kis kérdést.

www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__randizas__3893994-az-meno-a-csajoknal-ha-nagymamam-multi-milliomos-az-anyukam-is-milliomos-es-en__oldal-4

2013. jan. 19. 21:18
 25/29 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok egy csóró ember, de ettől függetlenül sok gazdagot utálok. Múltkor találkoztam egyik esmerősöm unokatesójával, és a srác elég gazdag; állítólag heti /!!!/ 200e Ft-ot keres egy cégnél, ahol szobafestőket foglalkoztatnak... Igen, én meg madár vagyok, és tollas a hátam.

Mikor találkoztam vele ismerősömnél (az ismerősöméket nem veti fel a pénz, de elvannak, kajában még sosem szenvedtek hiányt), a srác nagyba dobálta a húszezreseket az asztalra, miközben kárált, hogy "mi ez az aprópénz?". Abszolút semmi féltékenységet nem éreztem, inkább szánalmat. Az ilyen ember nem tudja értékelni a dolgokat, és merem állítani, hogy az érzelmekkel is problémái vannak, hisz ő maga mesélte el, hogy a volt barátnője azért hagyta el, mert felpofozta... És értetlen fejjel mondta, hogy nem érti a dolgot, hiszen 1-2 pofon mindenkinek kijár. Hát, érdekes...

Aztán van a másik véglet, a "csórók", akik ott tartanak, hogy viszik a házat fejük fölül. Állandóan mondják mindenkinek, hogy nekik milyen rossz, meg hogy utálják, aki gazdag. Mindent negatívan látnak, ahelyett, hogy örülnének annak, ami még van, és azon lennének, hogy változtassanak.

Sajnos édesanyám is a második tipusba tartozik. Próbálok neki segíteni, eleinte minden hónapba adtam neki valamennyi pénzt, mondván, nem kell visszaadni. Ez nem jó ötlet, ugyanis az ilyen emberek kezébe valamiért nem marad meg a pénz, nem tudnak spórolni. Ezért inkább havonta egyszer-kétszer bevásárolok neki, feltöltöm a hűtőjét, így neki már csak kenyeret kell venni, meg a számlákat befizetni.

2013. jan. 20. 11:09
 26/29 anonim ***** válasza:

Amíg normálisan szól hozzám, semmi.

Aki k*cs*g velem, azzal én is az vagyok.

2013. jan. 20. 15:28
 27/29 anonim ***** válasza:

Az irigysegen kivül meg egy dolog is befolyasolja: sajnos a közhiedelemben az van, hogy a penz valami bünös dolog. Evszazadokon azt sulykoltak az emberek fejebe, hogy a lemondasokkal teli elet a követendö, adakozz az uraknak, igy majd a menyorszagba jutsz. Pedig a Bibliaban nem a penz az elitelendö dolog, hanem a penznek imadata - es ez nagy különbseg!

Generaciorol generaciora ezt adtak tovabb: Gyerekkent a szülök ertekrendjet vesszük at alt., majd az iskolaban is elfogadjuk igaznak, amit tanitanak. Majd sokan felnöttkent sem gondolkodnak ezen tovabb, igy megy ez generaciorol generaciora.

2013. jan. 20. 16:43
 28/29 anonim ***** válasza:
Utolsóval egyetértek, nem a pénz a bűnös dolog, viszont az is igaz, hogy aki hajlamosabb a bűnre, a gátlástalanságra, az etikátlanságra, az sokkal könnyebben jut több pénzhez, mint a morálisan fejlettebb szinten álló ember, mert kevesebb nála a gátló tényező. Ezzel nem azt mondom, hogy jó ember nem lehet gazdag. De ha valaki a szorgalma és a tehetsége mellé PLUSZBAN hajlandó hazudni és csalni, annak nyilván könnyebben megy a meggazdagodás, mint aki csak szorgalmas és tehetséges, de más eszközt nem használ.
2013. jan. 20. 18:12
 29/29 anonim ***** válasza:
Aki pedig lenéz másokat, annak rejtett kisebbrendűségi komplexusa van. A pénz jó, ha van, és örülni kell neki, de semmiképp sem határozza meg az ember értékét, habár némelyek próbálják ezzel áltatni magukat és másokat, persze ez a próbálkozás alapból kudarcra van ítélve.
2013. jan. 20. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!