Miért utáljátok a gazdagokat?
Köszönöm az újabb válaszokat!
Csak olvastam ennek a kérdésnek a válaszait és elég elrettentő, ezért tettem fel ezt a kis kérdést.
www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__randizas__3893994-az-meno-a-csajoknal-ha-nagymamam-multi-milliomos-az-anyukam-is-milliomos-es-en__oldal-4
Én sem vagyok egy csóró ember, de ettől függetlenül sok gazdagot utálok. Múltkor találkoztam egyik esmerősöm unokatesójával, és a srác elég gazdag; állítólag heti /!!!/ 200e Ft-ot keres egy cégnél, ahol szobafestőket foglalkoztatnak... Igen, én meg madár vagyok, és tollas a hátam.
Mikor találkoztam vele ismerősömnél (az ismerősöméket nem veti fel a pénz, de elvannak, kajában még sosem szenvedtek hiányt), a srác nagyba dobálta a húszezreseket az asztalra, miközben kárált, hogy "mi ez az aprópénz?". Abszolút semmi féltékenységet nem éreztem, inkább szánalmat. Az ilyen ember nem tudja értékelni a dolgokat, és merem állítani, hogy az érzelmekkel is problémái vannak, hisz ő maga mesélte el, hogy a volt barátnője azért hagyta el, mert felpofozta... És értetlen fejjel mondta, hogy nem érti a dolgot, hiszen 1-2 pofon mindenkinek kijár. Hát, érdekes...
Aztán van a másik véglet, a "csórók", akik ott tartanak, hogy viszik a házat fejük fölül. Állandóan mondják mindenkinek, hogy nekik milyen rossz, meg hogy utálják, aki gazdag. Mindent negatívan látnak, ahelyett, hogy örülnének annak, ami még van, és azon lennének, hogy változtassanak.
Sajnos édesanyám is a második tipusba tartozik. Próbálok neki segíteni, eleinte minden hónapba adtam neki valamennyi pénzt, mondván, nem kell visszaadni. Ez nem jó ötlet, ugyanis az ilyen emberek kezébe valamiért nem marad meg a pénz, nem tudnak spórolni. Ezért inkább havonta egyszer-kétszer bevásárolok neki, feltöltöm a hűtőjét, így neki már csak kenyeret kell venni, meg a számlákat befizetni.
Amíg normálisan szól hozzám, semmi.
Aki k*cs*g velem, azzal én is az vagyok.
Az irigysegen kivül meg egy dolog is befolyasolja: sajnos a közhiedelemben az van, hogy a penz valami bünös dolog. Evszazadokon azt sulykoltak az emberek fejebe, hogy a lemondasokkal teli elet a követendö, adakozz az uraknak, igy majd a menyorszagba jutsz. Pedig a Bibliaban nem a penz az elitelendö dolog, hanem a penznek imadata - es ez nagy különbseg!
Generaciorol generaciora ezt adtak tovabb: Gyerekkent a szülök ertekrendjet vesszük at alt., majd az iskolaban is elfogadjuk igaznak, amit tanitanak. Majd sokan felnöttkent sem gondolkodnak ezen tovabb, igy megy ez generaciorol generaciora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!