Belegondoltatok már abba, hogy régen az emberek micsoda förtelmes bűzt áraszthattak?
Köszönöm Andizsuzsi a válaszod.
Igen, ítélkezni nagyon könnyű az összkomfort közepén.
Egyébként ha valakit érdekel a téma az utánanézhet, hogy hogyan is hívják a mai európai embert Fekete Afrikában: Büdösembernek!!!!!
Mert mi azáltal, hogy naponta fürdünk és mesterséges illatanyagokat árasztunk igenis büdösek vagyunk azok számára, akiknek az emberi testszag a természetes.
Na meg az is bizonyított, hogy a hajnak van egy öntisztuló képessége. Ha nem mosnánk hajat egyáltalán, három hónap múlva már nem is kéne, mert magától tisztulna. A bőrnek is van hasonló képessége, tekintve hogy a hámlással újabb és újabb rétegek cserélődnek.
Valaki már írta, és bizony igaz, hogy a gazdagabb rétegnél kevésbé volt divat a fürdés, ugyanis alantas dolognak tartották. Úgy voltak vele, hogy csak az fürdik, aki dolgozik, szóval minél előkelőbb volt valaki, annál kevesebbet fürdött.
A színpompás francia kastélyok például párszáz éve még eléggé bűzlöttek, ugyanis az "urak" ott végezték a dolgukat, ahol épp rájuk jött, lépcsőfordulóban, folyosón, stb. A nők pedig külön erre kitalált eszközökkel vakarták a fejüket a hatalmas frizura alatt a tetvek miatt.
Valószínűleg a szegényebb rétegben sem volt túl nagy tisztaság, de azért a napi koszt legalább nagyjából lemosták, még ha szappanra nem is tellett.
A nagyvárosok viszont a csatornázás előtt olyanok voltak, mint egy pöcegödör. A bili tartalma ment az ablakból egyenesen az utcára, ahol néha konkrétan hömpölygött a sz@r meg egyebek.
Én amúgy nem ítélkezem, félreértés ne essék! Csak csodálkozom, hogy hogy maradtak egyáltalán életben az emberek, mert én amilyen puhány, elkényelmesedett vagyok, biztos hamar kipurcannék ilyen körülmények között. :D
Pedig az őseim mind parasztok voltak, jó kemény emberek lehettek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!