Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » 17 éves vagyok és megvertem...

17 éves vagyok és megvertem egy 15 éves gyereket. Kapok vmit érte?

Figyelt kérdés
Megvertem csóri gyereket, és feldagad a bal szeme a szemöldökénél és a szeme alatt is. Be is lilult keményen. Jöttek szülei hogy megvernek, vagypedig látletet vetetnek és mennek a rendőrségre. Most ezért kapok vmit ha a rendőrségre mennek? Mivel még csak 17 vagyok. Így nem büntethetnek komolyabban. Sztetek mit kaphatok?? Pénzbírság? vagy vmi mást??

2013. jan. 14. 20:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az előző válaszoló vagyok.

Igen, igazad van, nem a kérdésedre válaszoltam, meg a többi válaszíró sem, de ez azért van, mert itt azért az ilyesmi sokakat felháborít. Nehogy már mi kérjünk ezért elnézést, amiért egy ilyen sztori felkavar minket...

De oké, akkor megpróbálok erre is válaszolni.

Ha feljelentenek?

Hogy akkor mi lesz, az azon is fog múlni, hogy mi van a látleleten. Az orvosi szakvélemény szerint mennyire súlyos a sérülése, hány napig tart a gyógyulás. (Ha maradandó károsodása is van, pl. a látásával, na akkor nem lennék a helyedben.)

A másik nagyon fontos tényező, hogy volt-e korábban is zűröd a rendőrséggel. ha még nem, akkor valszeg megúszod valami figyelmeztetéssel, esetleg pénzbírsággal. De ez nem ugyanolyan pénzbírság, mintha a családja beperelne kártérítésért! Mert még azt is megtehetik.

Ha viszont már ezelőtt is voltak ügyeid, akkor ott már egy felfüggesztett is kilátásban van. Ez annyit jelent, hogy nem csuknak ugyan le, de ha onnantól kezdve egyetlen icipici balhéd lesz, vagy csak átmész a piroson, már visznek is a hűvösre.

Ha pedig már a nagyon sokadik eseted ez, akkor simán lehet, hogy tényleg javítóba vagy fiatalkorúak börtönébe visznek.

Tudod mi a te hatalmas szerencséd? Az, hogy még nem vagy 18 éves. Mert ha nagykorúként bántalmaznál egy fiatalkorút, akkor az már nagyon súlyos elbírálás alá esne.

Ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni. De továbbra is azt gondolom, hogy jobban tetted volna, ha előre gondolkodsz és nem most kéne itt pánikolnod.

2013. jan. 15. 19:27
 12/15 A kérdező kommentje:
Soha nemvolt semi rendőrségi ügyem, nem vagyok agresszív gyerek, meglepődnél hogy mennyire nyugod vagyok. Nagyon utálok verekedni is, mert tudom magamról mire vagyok képes hogyha elborul az agyam :/ Nem pánikolok azon, hogy mit kapok a rendőrségen. Max pénzbírság. Látáskárosodást nem szenvedett a gyerek, csak kék,zöld a szeme körül. nem 8 napon túl gyógyuló. Igazából azért tettem fel a kérdést hogy mégis mire számítsak. Kösz szépen a válaszokat ;)
2013. jan. 16. 15:32
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha feljelentene, akkor te vagy édesanyád is megteheti ugyanezt, mert a hugod csak 13 éves, gyerekkorú! Ha pedig le is feküdt volna vele, ő megy a börtönbe.
2013. jan. 17. 00:15
 14/15 anonim ***** válasza:

"Ha feljelentene, akkor te vagy édesanyád is megteheti ugyanezt, mert a hugod csak 13 éves, gyerekkorú!"

- Ilyen alapon elég sokan mennének börtönbe... nincs törvény, ami tíltaná csupán azt, hogy 13 éves lánynak udvaroljanak.

2013. jan. 17. 08:10
 15/15 anonim ***** válasza:
De becsalni egy házba, ott lefeküdni vele: azt büntetik! Nem az orkok "hagyománya" érvényes. Pedofil alakok is "udvarlással" kezdik.
2013. jan. 17. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!