Mik a legjellemzőbbek a franciákra? Mi jut róluk eszetekbe először? (Bővebben lent)
Figyelt kérdés
Úgy értem mint például a francia sapka, a Moulin Rouge, Dior, Channel, croissant vagy a Notre Dame-i toronyőr. Ha valakinek még valami eszébe jutna azt meg köszönném.:))2013. jan. 8. 19:10
11/15 anonim válasza:
Csak más véleményen vagyok. :) A francia forradalom nem csak terrort és kommunizmust hozott, hanem alapvető, ma már természetesnek vett emberi és polgári jogokat. (Emberi és polgári jogok nyilatkozata) A kommunizmus sem negatív alapvetően, csak sosem valósították meg teljesen (sőt, talán nem is lehetséges megvalósítani és fenntartani). A hadsereg kérdésében egyetértünk. Én szeretem a Renault-kat, ami minőségben ugyan nem haladja meg a német kocsikat, de nekem akkor is tetszenek. (Ez már ugye a kinek a pap, kinek a papné kérdés) Az meg, hogy ők tehetnek Trianonról... Szerintem két szempontból nincs igazad. Egyrészt, amit te is írtál, hogy nem csak ők tehetnek róla, szerintem nagyobb része volt benne az "amerikaiaknak" és az "angoloknak", de még az "olaszok" is részt vettek benne. Azért írtam idézőjelbe, mert én nem ítélnék el egy népet egy olyan cselekedetért, aminek végrehajtói már rég nem élnek. Minden országnak megvan a maga "bűne", bármelyikre fel lehetne sorolni rengeteget. (De ebbe most ne menjünk bele, kicsit már így is eltértem a kérdéstől) Na ami a filmeket illeti, én nem szeretem a francia filmeket, és Versailles pedig egy hatalmas csalódás volt számomra. Franciaországban rengeteg gyönyörű kastély van, de (szerintem) a Versailles-i pont nem tartozik közéjük.
13/15 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm a válaszokat.:)
2013. jan. 16. 21:00
14/15 anonim válasza:
Hány katonával lehet megvédeni Párizst?
Nem tudni még sohase probálták:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!