Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet díjat, kitüntetés...

Poet1 kérdése:

Hogyan lehet díjat, kitüntetést alapítani?

Figyelt kérdés
2013. jan. 8. 13:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem annyi a lényeg, hogy legyen mögötte egy olyan személy vagy szervezet, aki elismert tekintély abban a körben, ahol a díj kiosztásra kerül. Enélkül is lehet ilyet kitalálni, osztani, csak senki nem fogja komolyan venni.

Pl. ha pékeknek akarsz kitüntetést adni, akkor nyugodtan megteheted, de ha azt akarod, hogy komolyan vegye bárki is, akkor nem árt, ha mögötted áll pl. egy neves péksuli, vagy a pékeknek valami szakmai szervezete.

2013. jan. 8. 13:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Alapítványt kell bejegyeztetni a Bíróságon valami nemes, vagy közérdekű céllal. Utána jó sok pénzt kell felhajtani adományként, ezt lekötni és a kamatait évente kitüntetés címszóval kiosztani.

Mi így csináltuk.

2013. jan. 8. 13:52
 3/4 anonim ***** válasza:
13:52, szerintem ez akkor kell, ha pénzdíjas, anyagi vonzatú a kitüntetés. Amúgy egyetértek, ha a kérdező is ilyen díjra gondolt. :)
2013. jan. 8. 14:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket,várom a továbbiakat. Én közhasznúságért díjra gondoltam,de ez nem lenne azonos a közért nevű díjért,mert az sztem elég keveset ér. Hallok dolgokat kik kapják!
2013. jan. 8. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!