Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van a cigányoknak...

Miért van a cigányoknak Magyar nevük?

Figyelt kérdés

De a legtöbb magyarnak meg külföldi neve van.

PL:Lakatos, Orsós, Rézműves....

2013. jan. 7. 20:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%

Mikor vezetékneveket kellett felvenniük kb. Mária Terézia idején, ezeknek a cigóknak az ősei épp Magyarországon sátraztak, ezért magyar neveket adtak nekik.

Sok magyarnak meg azért van külföldi neve mert évszázadokkal előtt apai ágon voltak külföldről érkezett személyek. Nekem pl. az összes nagyszülőm ilyen nevű!

2013. jan. 7. 20:23
 2/19 Tom Benko ***** válasza:
95%
Mert dolgoztak, és a foglalkozásukat vették fel általában vezetéknévnek. Egyébként meg azért, mert ugyanúgy magyarok, mint te vagy én. A legtöbb magyarnak meg (mily meglepő) magyar neve van, az fordulhat elő, hogy már nem közismert a jelentése. Egyébként idegen név külföldi eredetet jelent(het). Elég a felvidéki származású magyarok neveire gondolni.
2013. jan. 7. 20:29
 3/19 anonim ***** válasza:
73%
Durva, hogy a kerdezonek eszebe se jutott, hogy a ciganyok valaha dolgozhattak is, es arrol kaptak a nevuket a csaladok. Igen, kerdezo, a ciganyok dolgoztak, es nem eredendoen rossz emberek.
2013. jan. 7. 20:32
 4/19 anonim ***** válasza:
64%
A keresztnevük egyre ritkábban magyar... Lásd Kolompár Herkules, Lakatos Ronaldo, Radics Gigi meg Orsós Pimpinella.
2013. jan. 7. 20:38
 5/19 anonim ***** válasza:
93%
Sőt, nem is olyan régen volt az, hogy dolgoztak. A rendszerváltás előtt. A neveik pedig általában foglalkozásokat jelölnek, pl.: Lakatos, Kolompár, Rezes, Kanalas stb...
2013. jan. 7. 20:40
 6/19 anonim ***** válasza:
Kolompár Winnetou, Lakatos Pikachu, ...
2013. jan. 7. 20:43
 7/19 A kérdező kommentje:
Én nem tartom magyarnak a cigányokat! És nem hiszem hogy egyedül vagyok. Lassan már nekünk kell harcolnunk a magyarságért.
2013. jan. 7. 20:46
 8/19 anonim ***** válasza:
46%
Azért, mert ostoba vagy. Én ezzel nem dicsekednék
2013. jan. 7. 20:47
 9/19 anonim ***** válasza:
Miért? Milyen nevük legyen, te fajankó? Azeri?
2013. jan. 8. 03:26
 10/19 anonim ***** válasza:
62%

"Azért, mert ostoba vagy. Én ezzel nem dicsekednék"

Miért?

Tudom aki cigány ,annak bármit lehet, de ez durva. Tudod nálunk az iskolában fele ilyen , tesin úgy rúgnak mint az állat, egyik cigányt felgáncsoltuk, a földre került addig rúgtuk míg mozog ,bezzeg utána bejöttek a TESTVÍREI. Ez jogos önvédelem volt,

Nálunk is meg kell harcolni, azért ,hogy legyünk.

Egyszer kívánom költözz Tiszabőre és meglátod.

Én azt mondom ki kéne telepíteni őket.

2013. jan. 8. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!