Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy rossz szakdolgozati...

Egy rossz szakdolgozati értékelés után hogy állnál ki a védésen a bizottság elé?

Figyelt kérdés
3-ast és 4-est kaptam, ma adták oda az értékelést, de holnapután már védenem kell, és vagy 20 komplex kérdést kaptam, amit az előadással együtt max 12 percben kell elmondanom. El vagyok keseredve, legszívesebben el sem mennék, szorongok ha emberek elé kell kiállni beszélni, és lesznek vagy 30-an a nézők is... Hogy legyek bátor, hogy ne blokkoljak le ha kérdeznek?
2013. jan. 7. 17:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Először is a 20 kérdésre adott válaszokat dolgozd ki a lehető legjobban, írd újra ahányszor kell őket és csak akkor hagyd abba, ha elégedett vagy velük. Nincs annál rosszabb, amikor a hallgatóság elé kiáll adott személy és akkor jön rá, olvasás közben, hogy egyáltalán nem tetszik neki, amit írt. Tehát úgy írd meg azokat a válaszokat, hogy képzeld el közben, hogy mások előtt kellesz majd elmondanod/felolvasnod őket.

Másodszor, a blokkolástól nincs miért félned, ha megfelelően fel vagy készülve. Ezért is említettem az előbb, hogy fontos a felkészülés, mert ha fel vagy készülve, akkor nincs mitől tartanod.

Mindazonáltal, vannak dolgok, amikre nem lehet felkészülni. Ez az érem másik oldala. Bármikor és bármilyen téren, lehetnek olyan dolgok, amikre nem tudsz felkészülni. Ilyenkor helyzetfüggő és találékonyság kérdése, hogy miként oldod meg a szituációt. Viszont ahhoz, hogy gondolkozni tudjál, muszáj higgadtnak és összeszedettnek maradnod. Sokszor nem is a kérdés a lényeg, hanem az ahogyan reagálsz: bepánikolsz ? lefagysz ? megfontolt vagy ? összeomlasz ? - ezek a dolgok az élet során sokkal többet számítanak, mint gondolnád. Idővel meg kell tanulni hideg fejjel reagálni és gondolkozni még akkor is, amikor kritikus a helyzet.

Visszatérve a holnaputáni napodra- azt tanácsolom, hogy hozd ki magadból a maximumot, mert ezzel legalább ellazítod a tudatod azzal, hogy te megtetted a dolgod. Ez nagyon fontos, mert általában a trehány személyek azok, akik utolsó percben beijednek. Te ne adj okot saját magadnak, hogy ez előforduljon veled.

Ha marad még időd, akkor lazíts is egy kis ideig. Ilyenkor a feszültséget rendkívül jól le lehet vezetni némi testmozgással, de bármi megteszi, amitől relaxálni tudsz.

Pihend is ki magad alaposan, mert a kialvatlanság nagy közérzet romboló tud lenni.

Ha egyéb kérdésed van, szívesen válaszolok, és sok sikert.

2013. jan. 7. 18:28
 2/6 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ha tudod,hogy felkészültél,nincs mitől félned!Az én esetemben a külső konzulensem lehúzó értékelését a védésen nyújtott teljesítményem miatt annulálták!Nem akarlak hamis reményekbe ringatni,de ilyen is van!

2013. jan. 7. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Hogy ment? :)
2013. jan. 20. 18:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Az elején izgultam, de aztán jól ment, nagyon sokat kérdeztek, de a témavezetőm szerint jókat válaszoltam. köszi
2013. jan. 20. 22:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Gratulálok! :) Amúgy hogyhogy ilyen sokan néztek téged? Általában nem szoktak bent lenni max.4-5 ember?.
2013. jan. 20. 22:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Itt mindig ennyien vannak, a teljes tanári kar és az érdeklődő diákok.
2013. jan. 21. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!