Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Aki nem született bele a...

Aki nem született bele a gazdagságba, hogyan boldoguljon Magyarországon, miből teremtsen saját otthont miből vállaljon és neveljen fel gyerekeket?

Figyelt kérdés

2013. jan. 6. 08:24
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
53%

Amit akarsz elérheted, ha kitűzöd a célt megtervezed hozzá az utat és nyílegyenesen haladsz rajta, nem hallgatva senkire, és tart ameddig tart, de nem feladni! És eléred amit akarsz, bármit!

Bárkit, ha megkérdeznél akar-e több pénzt, azt válaszolná: persze. De ha tudod a tutit és elmondod mit kellene csinálnia - rögtön elkezd kifogásokat mondani. Tehát tenni már nem nagyon akar azért,hogy több pénze legyen. Ergo nem is lesz neki.

Egy gyerek ha nem akarja megenni a húst vagy a zöldséget, anyuci, aki tudja hogy szüksége van erre a gyereknek, addig trükközik, míg a gyerek végül megeszi azt, és egészséges felnőtt lesz belőle.

Egy felnőttnek, ha adódik egy lehetőség, amivel anyagi biztonságot, akár gazdagságot teremthetne magának, elméletileg meg kellene értenie és a s...gét a földhöz verni örömében. De mit tesz?

Elkezdi keresni a kifogásokat hogy ez neki miért is nem lenne jó, mi van mögötte, stb! Nem azt keresi, hogy tudná azt a maga számára még jobban kiaknázni. Nem! Kifogásokat keres. Csak nézz magadba!

5. és 7. válaszolóval egyetértek. Azok a tulajdonságok kellenek az eredményekhez. HIT, KITARTÁS, TÜRELEM, SZORGALOM, ÖNBIZALOM! Ja, és tanulni, mint a jó pap!

Szerintem nincs lehetetlen! Csak tehetetlenség van! Engem erre tanítottak.

2013. jan. 7. 21:57
 12/28 anonim ***** válasza:
80%

dehogy nincs lehetetlen!

nagyon is!

2013. jan. 7. 22:15
 13/28 anonim ***** válasza:
89%

A franc akar a felsőosztályba kerülni.

Ha 200-at megkeresnék nettóban, boldog embernek mondanám magam.

Nem sznob p*csfej akarok lenni, csak megengedni magamnak dolgokat, amiket most nem tehetek a helyzetemből adódóan.

A villamosmérnökös kommentelő voltam. :)

2013. jan. 7. 22:44
 14/28 anonim válasza:
74%

Nincs lehetetlen! Kerested a megoldást a problémádra egyáltalán? Tudod: aki keres, talál! Vagy elkönyvelted előre hogy nincs megoldás? Mert a könnyebb utat mindig könnyebb választani, ezt hívják menekülésnek.

"Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem - igazad lesz." (Henry Ford)

2013. jan. 8. 17:02
 15/28 anonim ***** válasza:
60%
Sehogy. Azt akarják azok az emeberek akik irányítják az országot illetve a világot hogy egy csomó emebr kipusztuljon, lehet higy hihetetlen de igaz. Ha belegondoltok ha mondjuk mi lennénk vagy egy "átlagos" ember egyszercsak milliárdos lenne de nem 1-2 milliárd hanem több milliárdos ember lenne akkor utána be tud A "nagyok" közé állni és akkor ő is akarná írányitani a világot és utána már le@arja a többi embereket, csak saját maga számít meg az hoyg csak ő létezhessen, ez az egoizmus. Tehát a milliárdosoknak meg a politikusoknak nagy az egója csakis saját magukra gondolnak és természetesen úgy is csinálják a törvényeket hogy NEKIK nem nekünk NEKIK jó legyen. Nekem nem lesz családom, és valszeg. én csak 30 éves koromig szeretnék élni. Hogy miért? Azért mert 40 éves kor felett már szenvedés az élet mivel nincsenek ismerőseim sohasem tudok kimenni majd külföldre itthon MAgyarországon pedig elég szenvedés lesz 30 éves korig élni. Úgyse tudok venni magamnak házat kertes házat születésemtől fogva panelban élek, és sosem lesz annyi pénzem hogy vegyek egy kertes házat én pedig a panelt már egyre jobban ne bírom.
2013. jan. 10. 03:00
 16/28 anonim ***** válasza:
40%
ma 03:00 válaszoló vagyok még. Nem értek egyet azzal aki azt mondta hogy keresni kell. Tegyük fel hogy híres agysebész akarok lenni az egy jó szakma szerintem:D ezért küzdök tanulok stb, mégsincs annyi pénzem hogy elvégezzem az egyetemet ami több millió forint. Azt a több millió forintot pedig egy másik szakmával ami ráadásul nem tetszik összeszedni Magyarországon 1 millió forintot kb. 1 év. Ezt dirket igy csinálják az emberek nem akarják hogy más is mondjuk agysebész vagy bármi agy politikus vagy bármi más legyen. ezért fizetőssé teszik és persze tudják hogy utána egy "Átlagos" ember nem fogja tudni kifizetni. És marad a rabszolga munka havi 150 ezer forintért és azt csinálni amit a "főnők" mond.
2013. jan. 10. 03:06
 17/28 A kérdező kommentje:
Havi 150? Hol élsz Te? Havi 60!!!!!!!!!!!!!!!!
2013. jan. 12. 10:32
 18/28 anonim ***** válasza:
43%
tegnapelőtt 03:06 válaszoló vagyok. Havi 150 de abból még lemegy az adó...
2013. jan. 12. 16:26
 19/28 anonim ***** válasza:
43%

Na igen, agysebész. Ahhoz tudod, mire van szükséged?

1. MAGAS intelligenciára 2. Törhetetlen akaraterőre és elszántságra.

Nem arra a 03:00kor megejtett "én csak 30 éves koromig szeretnék élni, sajnáljatok" siránkozásra, ami csak azt jelzi, hogy teljes mértékben hiányoznak belőled a fenti tulajdonságok.

Az a kijelentés, miszerint az átlagembernek erre nincs lehetősége, valamilyen szinten igaz. De amiatt nincs, mert a fent említett tulajdonságokkal nem rendelkezik. Egyszerűen hülye és lusta hozzá. Nem adminisztratív okok miatt. Ahhoz, hogy sikeres ember lehess, a fenti tulajdonságok kellenek. Se több, se kevesebb (persze megkönnyítheti, vagy megnehezítheti az anyagi helyzet az utat felfelé, de ellehetetleníteni NEM tudja)

A több millió forintos megjegyzés szintén nem igaz, csak akkor, ha nem államilag támogatott képzésben veszel részt. Oda persze nehezebb bejutni(ismét csak a felső 2 tulajdonság kell)

2013. jan. 13. 01:37
 20/28 anonim ***** válasza:
80%

igen, a mahgas IQ az alap. de a nagyon magas összegű kezdő tőke szintén! ha ez a kettő nincs meg, nyugodtan csinálhatsz bármit, és nyugodtan mehetsz 4 diplomával is a mekibe :(

ez a magyar reality

2013. jan. 13. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!