Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért megy másoknak szerintem...

Miért megy másoknak szerintem könnyen?

Figyelt kérdés

Folyton olvasom itt az akár tőlem fiatalabbaktól(20 alatt,és kicsivel felette,pl 20-22) is,hogy már külön élnek,vagy a párjukkal,meg hogy már dolgoznak,és saját maguknak állnak mindent.

Én akárhogy küszködöm,nem találok munkát,szakmát is még most akarok letenni,hogy ne csak érettségim legyen.Persze anyagiak miatt felsőoktatás nem jöhet szóba.....

Egyszerűen olyan mintha másoknak sokkal könnyebben menne "felnőni",önálló életet élni végre.....szerintem én erről 25 éves koromig álmodni se tudok,otthon meg csak anyagi teher vagyok(persze nem szándékosan)......

Semmi kiutat nem látok.

2013. jan. 5. 07:46
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Baromi igazságtalannak érzem most az életem.Nem mondanám magam zseninek,de keményen végigtanultam a képességeimhez képest a középiskolát,hogy meglegyenek a z érettségi jó jegyeim.Akkoriban még bennem volt aláz,hogy majd én tovább tudok tanulni államin,ami meg is lett volna.De ottmaradtam egy semmi okjs plusz évben,mert fel volt sztárolva,hogy azzal csak jól járok.Meg úgy volt,hogy azt leteszem,és hu de jó nekem,dolgozhatok majd a fősuli mellett.

Én akkoriban simán bejutottam volna a csupa négyes érettségimmel bárhova ahova jelentkezni akartam volna.De nem,már akkor is az anyagiak miatt másképp kellett döntenem....aztán felvitték a ponthatárokat,és én hiába vagyok itt egy jó érettségivel,kilátástalan a jövőm,míg a volt osztálytársaim a 2es érettségivel elbulizzák anyuka apuka pénzét a felsőoktatásban.....

Nálunk az van,hogy azt kellett tanulnom,ami anyuka szerint tökéletes,és megéri,a szakma meg bedőlt,és most még én vagyok a hibás,hogy miért arra a szakra mentem,pedig választhattam,hogy vagy lakok valahol,vagy az lesz amit mondanak.....a helyzet kb most is ilyen.

Nem azt mondom,hogy más hibája(szülőé),hogy e lett velem,de nagy a ráhatása.Én nem csinálhattam azt h elköltöztem x rokonhoz,vagy haverhoz,mert juj de szar az életem....

2013. jan. 5. 17:07
 22/24 A kérdező kommentje:

Totál ördögi kör,ameddig itthon élek nekem azt kell csinálni amit a szülöm mond,mondván ő tart el.Nincs hova mennem, így le kell nyelnem a gombócot,hogy helyettem döntenek a tanulásról,és ezek a döntések nagyon nem válnak hasznomra.

Most is az van,hogy le kéne raknom munkanélküliben egy semmi kis ecdlt,csak azért,mert amíg azt csinálom,kapok ösztöndíjat.Az senkit nem érdekel,hogy utána várnom kell egy rendes szakmára,és a hülye ecdl semmit nem ér.... szegénység kiélezi az embert a pénzre....az érdekeimet meg el lehet felejteni.... Így élek én.

És senkit nem érdekel hogy oké,most kapok érte pénzt de hosszútávon semmit nem ér.

2013. jan. 5. 17:14
 23/24 anonim ***** válasza:

szia!

A 17es válaszoló vagyok...

Azért elolvasva az utolsó válaszaidat, szerintem ez még is csak siránkozás ...

A király érettségivel kezdve ... (4es körüli átlag az hol is számít jónak?!)

Aztán, hogy nem engedheted meg magadnak, hogy ne pénzt kapjál mért most mit is csinálsz otthon ülsz és nem keresel egy forintot se, úgy meg legalább a tapasztalatod nőne...

Aztán ECDL vizsga, bármennyire is hisztizel, hogy "semmi" meg hasztalan ... hidd el nekem, hogy hasznos.. olyan tudást ad, alapvető dolgokból (szövegszerkesztés(aka "word") és táblázatkezelésből(aka "excel") amivel, hogy ha irodai munkát keresel akkor hatalmas előnyöd lesz, hogy tudod normálisan kezelni az adott két programot, hogy ha megkérdezik egy állás interjún, hogy mi az a "vlookup" függvény akkor nem nézel bután + kapsz érte valamennyi ösztöndíjat ... ) komolyan nem értelek ...

2013. jan. 5. 21:47
 24/24 A kérdező kommentje:
Igen csakhogy 4 évig info szakon voltam,simán tudom azokat amiket ecdl által megkapok....amúgy nem nem siránkozás,nem csak otthon ülök,amikor van lehetőség dolgozom,plusz egyéni dolgokkal is keresek valamennyi pénzt.
2013. jan. 6. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!