Mit csináljak/csináljunk ezzel a cigánygyerekkel?
Én a te helyedben ha fenyegetve érezném a tárgyaimat csak annyi pénzt vinnék mindennap magammal amennyi okvetlenül szükséges; pl. ha be kell fizetni valamit akkor arra, ha meg kaját akarsz venni, akkor annyit amennyiből kijön a kaja.
A telefon a másik.. a legtöbb fiatal okostelokkal rohangál, amivel nem lenne baj, kivéve ilyen esetekben. Ha neked is valami jól kinéző menő telod van, akkor iskolai használatra én vennék egy naggyon olcsó (pl. 5-6 ezres akármilyen) telot és azt vinném, h ha le akarjanyulni, akkor azt nyulja le. Tudom milyen hasznos egy okostelo, én sokat gyűjtögettem mire a sajátomat megvettem, de megütne a guta ha valaki ellopná. Inkább porosodjon a szekrénykémben otthon egy kicsit mig nem rendeződik a helyzet.
25l
Iskolában jól agyon verni, bár utána ti szívtok.
De jó az jól meg kell verni.
Igaz, ilyenkor tolerálni kellene, de ne csináljátok és ne tűrjetek.
Az erőszak ellen nem érdemes úgy harcolni, hogy magunk is erőszakossá válunk, mert így nemhogy eredményre jut az ember, hanem még inkább belekeveredik az egészbe; ez főként akkor előnytelen ha már eleve nyakig ültök a sz*rban. Ha erőszakoskodtok vele, azzal SZERINTEM csak további vitákba bonyolódnátok, hiszen úgyis mindig lesz valaki, aki visszatámad...
De ezt az állapotot nem lehet tűrni. Úgy látszik, itt már az iskola nem tud segíteni. De az első lépés az, hogy a szülők megbeszéljék a dolgot, majd együtt tegyenek feljelentést. Egyedül ne kezdjetek ki vele, mert ki tudja, talán tényleg ti maradnátok alul.
Az a fontos, hogy amíg ilyen állapot uralkodik az iskolában, tényleg csak olyan értékeket tarts magadnál, ami feltétlenül szükséges! Minimális mennyiségű pénz, és ha van rá lehetőség, szerezz be párezres "butafont", inkább azt lopják el, mint az okostelót. Mindezt persze jól eldugva a táskád mélyére! Ha nagyon durva a helyzet, cserélj táskát; ideiglenesen hordj egy olyan tatyót, amiben sok a belső/elrejtett zseb. Ja, és természetesen az értékeket, táskát SOSE hagyjátok felügyelet nélkül, vagy ha muszáj, akkor csak biztos helyen hagyjátok a cuccokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!