Egy 25 éves családi vitáról kellene dönteni Újpalota vidékebb vagy Csepel?
Újpalota egy tömegek által lakott nem egy szép lakótelep.
Zsúfolt, forgalmas utcái vannak, nem kellemes hely.
Csepelen is vannak kisebb lakótelepek, de lakhatóbbak, valamint nagy a kertvárosi része. Több művelődési házzal rendelkezik, ahol színházi előadások vannak, különböző szakkörök foglalkozások. Egy kissé elszeparáltabb a belvárostól. de pillanatok alatt elérhető tömegközlekedési
Eszközökkel. Lassabb az élet nagyobb a tér. sok a játszótér, sportolási lehetőség is bőven akad. szárazföldi és vizi sportra is van lehetőség. Van természetvédelmi területe is. Újpalotával ellentétben Csepel egy kerület, míg Újpalota csak egy kerület része.
Honnan nézve?
Faluról megapolisz lehet.
Csepel mint megapolisz? :D
Ha letérsz a Rákócziról, a Kossuthról vagy az Adyról 2 utcányinál többet, akkor már kertes házak között vagy. :) Hogy közösség szempontjából melyik "vidékebb" azt nem tudom, ahhoz élni kellett volna mindkét helyen.
Én Csepelre szavaznék.
Mindkettő - vagy egyik sem. Én a 16. kerületből nem tudnék különbséget tenni köztük :)
(Ezen vitázni 25 évig... Nincs jobb dolga a családnak? :)
Egyébként elég érdekes fogalmai vannak itt egyeseknek a vidékről.
Alapvetően két féle értelmezése használatos:
1. Budapesten kívül minden. Ezen belül még vitatható, hogy a nem csatolt agglomeráció vidék vagy Budapest, én inkább utóbbinak tekinteném, mert az ott élők nagy része a fővárosba jár dolgozni, és oda kötődik. De a külső kerületek semmiképpen sem számítanak vidékenk.
2. Vidék = falu, kisvárosok, ezen értelemben Debrecen sem vidék, Újpalota meg Csepel meg semmiképpen sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!