Miért utálják a magyarokat a románok?
Figyelt kérdés
Úgy tudom,nincs semmi okuk rá,és az országuk nagy részét is Magyarországtól "csórták"...2009. aug. 24. 22:46
11/17 anonim válasza:
Lehet, hogy a klasszikus vicc miatt utálják:
A románok megveszekedve keresik a daco-roman kontinuitás bizonyítékát. Végre találnak egy táblát, amin az áll: AVE CEZAR VAVAN.
Nem értik ugyan, mi az a "vavan", de majd a tudósok megfejtik. Azonnal beharsogják, hogy megvan a bizonyíték, és szenzációként körbehordják az országban az óriási jelentőségű tárgyi emléket.
Egyik székely is elmegy megnézni azt a csudát, de amikor meglátja rettenetes nevetésben tör ki:
- Tudják, mi ez a felirat? A véce zárva van!
12/17 A kérdező kommentje:
xD...
Köszi a válaszokat!:)
2009. aug. 25. 15:34
13/17 anonim válasza:
én magyrnak születtem de erdélyben!!ha választani lehetne bárcsak ne annak születtem volna.a magyrok általánosságban irigyek!!mindenkire akinek több van vagy jobban megy!!én ezt nagyon utálom!!és még sok mindent bennük!!
14/17 anonim válasza:
a honfoglalás előtt erdély az akkori dákoké vagyis románoké volt!
15/17 anonim válasza:
Ja persze, dákoké. Utána meg a rómaiaké (akiknek semmi kozük a románoknak)! Ennyi erővel a dákok előtt is volt ott valaki. Belátható időn belül a mostani hatalmak létezése óta, Erdély pedig magyar lakta föld és terület volt. Igaz, hogy sok külföldit telepítettünk be a történelem folyamán és ez is vezetett oda, hogy Erdélyben ugyan nem csak magyar lakik.
16/17 anonim válasza:
A románok a Magyarok "rabszolgái" voltak honfoglalás előtt közben mi magyarok hoztuk be őket, és nézd meg mi lett belőle a szőröstalpu csubakkák rómainak gondolják magukat. Amugy nincs becsületük sehol az oláhnak, történelem folyamán bizonyított hogy gerinctelen puhány népség, európa qrvája, cigányok.
17/17 anonim válasza:
Mi töri órán az I. Világháborút vettük: Volt két csapat: A központi hatalom (asszem így hívták) és az Antant. A központi hatalom: Magyarország , Németország, Románia, Olaszország. Antant:Oroszország, ...Britannia stb (ergo: Az Antant 30x nagyobb volt...). Az I. Világháború elött Románia és Olaszország nem vettek rész a háborúban (aki nem értené: Románia és Olaszország szövetségese volt Magyarországnak és Németországnak). 2 Évig a Magyarok és Németek harcoltak az Antant ellen amikor az Antant mondta Romániának: Ha beszáltok hozzánk megkapjátok erdélyt... erre a Románok természetesen átszáltak.. Ennyit vettünk az első órán... nem emlékszem több infóra csak annyira, hogy a K.H is kapott erősítést és az Antant is. Még amit hozzá tudnék fűzni: (mivel én nagyváradi vagyok így arról többet tudok mesélni :D) A magyar komunizmunisták elvették a gazdag városoktól a ,,pénzt,, és a szegényeknek adták. Ekkor nagyvárad elnöke (asszem nagyvárad elnöke :P) azt mondta a Románoknak: Gyorsan foglalják el nagyváradot. És most jön, hogy miért? mert nagyvárad gazdag volt ergo: elvették volna tőlük a lakásokat stb... Annyit tudok még, hogy ezt a történetet a románok teljesen másképp tanulják (ők voltak itt elöbb aztán jöttel a csúnya magyarok és elvették, és ők visszafoglalták). Ha .. a töri tanár büszke lenne rám :,D Nem minden infóm pontos mert jó sokat papol a tanár így nem jegyzek meg mindent :P Bocsi a helyesírásért (mondom nem magyarországi vagyok). Ja még valami: Régen Nagyvárad volt (kb.) Magyarország közepe :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!