Miért utálják a magyarokat a románok?
Lehet, hogy pont ezért? Nem kis "magyarista" ellenállás lehet az országuk egy részén...még most is...Amúgy meg kevés szomszédos ország nem utálja egymást. Az meg más, hogy néha politikai kérdésekben összefognak- lásd Anglia és Franciaország...úúútálják egymást, mint szart, mégis egy érdekük volt pl. mindkét VH-ban.
De ami a gyakorlatban megy: én éltem külföldön sokáig és majdnem csak románokkal barátkoztunk. Az elmélet meg a gyakorlat néha más. Nem egyszerű kérdésre kérdeztél rá.
Én vitatkoznék azzal, hogy a tótoknak van kultúrájuk. Mindenük amik most van - országuk, történelmük, kultúrájuk, címerük - azt tőlünk lopták.
Maximum a nyelvük az ami saját - bár igazából a szláv nyelvek között nem sok különbség van, szóval ez sem csak az övék.
Tudod kérdező, a kiegyezés után, bizonyos érdekcsoportok - akiket nem nevezek nevén, mert akkor nyilas és antiszemita csőcselék lennék - mesterségesen gerjesztették a nemzetiségek ébredését. Addig eszükbe sem jutott, hogy elszakadjanak tőlünk, mert itt, ahhoz képest, hogy idegenek voltak, jó életük volt.
Csak hát idővel beérett ez a gerjesztés, és ennek a mérhetetlen gyűlöletnek köszönhető Trianon.
Tudod - a tót példánál maradva -, mikor 1993-ban létrejött az önálló "Szlovákia", annyira arrogánsak voltak velünk szemben - köszönhetően a gyűlöletüknek -, hogy mikor a magyar honvédelmi államtitkár találkozott a tót miniszterelnökkel, akkor ő köszönés helyett azt mondta: "Nem félünk ám maguktól!"
Holott akkor még nem létezett tót hadsereg, míg magyar igen - most már fordítva van.
Szóval az oláhok ennek a mesterséges gerjesztésnek köszönhetően gyűlöltek meg minket többek közt.
Ugyanakkor azért is, mert a legtöbb cigány oláh is volt, szóval össze lett mosva a kettő és ők ezt zokon vették - de még ma is sok a "román cigány", szóval mi nem hazudtunk.
Kíváncsi vagyok le leszek-e pontozva, és lesznek-e liberális megnyílvánulások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!