Barátnőm megharagudott rám mert egy utálatos kis dög a kutyája. Miért fontosabb neki ő mint én?
Mielőtt szidnátok, én szeretem a kutyákat és más állatokat is de ezt az egyet nem. A barátnőm kis hoki kutyája ha belépek az ajtón jön nekem, harap, ugrik, alig érhetek hozzá a barátnőmhöz mert egyből jön és támad. Csak velem csinálja ezt. Eleinte türelmes voltam de már nem. Ma akkorát harapott, hogy nyoma is van és reflexből véletlenül bele rúgtam erre a barátnőm elkezdett velem kiabálni. Nevelje meg vagy csináljon vele valamit ha azt akarja, hogy menjek hozzá. Miért kell miatta veszekedni?
24/F
Én is imádom a kutyákat, de nem szeretem azokat az embereket, akik a szeretetüktől nem látva, nem akarják megnevelni a kutyust és az emberi kapcsolataik elé helyezik. Különösen párkapcsolat vagy család téren.
Ez beteges! És sajna egyre több ilyen ember van.
Nem gondolom, hogy fog változtatni a barátnőd. Állítsd kész tények elé.
1. Nem a kutya tehet róla.
A kis termetű kutyák, főleg a terrier félék hajlamosak egy bernáthegyi egójával működni, de neveléssel bármilyen irányban változtatható a viselkedésük.
A férjem hazahozott egyszer egy yorkit. Gyorsan kiderült, hogy a kutya meg van győződve arról, hogy sebezhetetlen. (Minősített eset volt, amikor megharapott egy pitbullt a parkban!!) Onnantól szigor volt. A kutya világos szabályok között élt, hiába próbálkozott százszor is áthágni őket (pedig tudta, hogy mit nem szabad).
Két-három hónap alatt kezesbárány lett, 20-25 parancsszóra reagált azonnal (parancsra forgott, pacsit adott, kúszott, stb).
Aztán egy nyaralás erejéig anyámék vigyáztak rá. Annyira megszerették, hogy végül náluk maradt.
Na, ott már győzött a "jajj, de cuki kutyus".
Érdekesség, hogy ha látogatunk és én szólok a kutyához, vigyázzülésben lesi, hogy mit szabad csinálni, míg apám jelenlétében kifejezetten pofátlan. Evés közben az ölébe/tányérjába mászik - engem két méterre nem közelít meg, ha étel van nálam és még a földre letett tányéromat se piszkálja.
Kutyáknál (mérettől függetlenül) egy dolog zéró toleranciás: az agresszió. Ha támadós hangulatban volt, akkor egyszrűen leszorítottam a kutyát a padlóra és addig ott tartottam, amíg teljesen meg nem nyugodott. Nem erősen, nem okoztam neki fájdalmat, csak a vállára tettem a kezem és nem engedtem felkelni. Nem kell hozzá akkora erő, hogy fájjon a kutyának. Ezt elég volt néhányszor megcsinálni, rövid időn belül megértette, hogy nem lehet agresszív - illetve az erőviszonyokat is.
Érdemes ezt a megpróbálni, illetve a kutyát a nyakán levő bőrnél megfogni (ahol a kölyköket is megfogja az anyakutya) és annál fogva rögzíteni. Kell hozzá akár 2-3 perc is, amíg feladja, de működik. Ha mással nem is, veled szelíd lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!