Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el a barátnőmnek...

Hogy mondjam el a barátnőmnek hogy nem szeretnék a barátnője lenni? (infó lent)

Figyelt kérdés
Az az igazság hogy a barátnőmmel eléggé rossz a kapcsolatunk egyszerűen csak rivalizálunk.Például azért is szeretnék véget vetni a 6 éve tartó veszekedéstől nem mentes barátságunknak mert utánoz és igen egy makacs ember vagyok és egyedi stílusú de utánoz mindenben.Nem tudom hogy mondjam meg neki hogy egyszerűen véget szeretnék vetni a barátságunknak...Eléggé naív és érzékeny típus...Kérlek segítsetek!Köszi!:)

2012. dec. 18. 16:10
 1/6 anonim ***** válasza:
hát egyedi stílusban
2012. dec. 18. 16:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez egy nagyon vicces megjegyzés volt amit megtarthatnál magadnak...
2012. dec. 18. 16:36
 3/6 anonim ***** válasza:

látod, ez egy jó kérdés. én is hasonló helyzetben vagyok, csak más okokból.

lényeg, hogy ne vádold őt, ne arra hegyezd ki a dolgot, hogy ő milyen irritáló/gonosz/unalmas stb. mondd azt, hogy megváltoztatok, te erre, ő arra - és neked most már ez a kapcsolat nem barátság, inkább jó ismeretség. ennyi. ha tényleg ennyire eleged van a lányból, akkor NE fogadd el azt a lehetőséget, hogy "próbáljuk megjavítani". ne csapd be őt, ha tudod, hogy te már nem akarsz többé a barátja lenni.

persze ha csak átmeneti a probléma, akkor kérheted őt (finoman!), hogy gondolkozzon el a viselkedésén, mert neked rosszul esnek ilyen-olyan dolgai.

lényeg, hogy lehetőleg egy pozitív (de legalábbis semleges) kapcsolat maradjon meg köztetek, és ne menjen át egymás kerülésébe, meg utálatába a dolog.

2012. dec. 18. 19:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor érted a problémámat.Én sem akarom hogy esküdt ellenségek legyünk olyan pozíciót kéne felvenni mindkettőnknek hogy ne szóljunk egymáshoz meg minden...Én egy elég szókimondó lány vagyok esténként (amikor van időm) el is tervezgetem hogy elmondom neki így meg úgy meg amúgy de amikor ott vagyok élesben akkor valahogy mondhatni "nem merem"...Igazából szinte csak azért mert egy nagyon érzékeny lányról beszélünk.Viszont tényleg látható a rivalizálás...Barátnőmet elviszi köznék furakszik de szó szerint arrébb lök és beáll közénk szánalmas na...Most amúgy meg azért nem merem neki megmondani mert szinte senki sem bírja...De azért köszi :)
2012. dec. 18. 19:18
 5/6 anonim ***** válasza:
ez esetben csak annyit tudsz tenni, hogy veszel egy nagy levegőt, visszafogod a szókimondóságodat, és minél tárgyilagosabban közlöd vele, hogy ennyi, vége. végül is, ha belegondolsz, lehet ennél rosszabb? nem. most a legrosszabb, mert el kell játszanod, hogy törődsz vele, hogy érdekel, miközben nem, és ez nagyon kicsinálja az embert (én már csak tudom...). ha megmondod, egyrészt ki is adod magadból, másrészt meg vele szemben is fair, hogy tudja, mire számíthat tőled. ne foglalkozz azzal, hogy esetleg ezután gonoszkodni fog veled, vagy pletykákat terjeszt rólad, mert ha te nem ereszkedsz le az ő szintjére és korrekt maradsz vele szemben, akkor az emberek úgyis veled fognak inkább szimpatizálni. idővel meg úgyis elcsitul az egész.
2012. dec. 18. 19:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem.Egyébként elég nehéz esetben vagyok.Lehet hogy értelmetlenül és hülyén is hangzik,hogy 6 éves ismerem de mégsem teljesen ismerem...Szimplán kibeszél a hátam mögött,titkokat nem mond el,bunkó.Viszont amikor arra kerül a sor hogy összeveszünk vagy beszólok neki akkor pedig elcsitul és tetteti az árva lányt és nekem is elpuhul a szívem olyankor...De eldöntöttem mostanra már hogy nem bunkó leszek de nem is "halk" hanem korrekt.Egyszerűen elmondom neki a tényeket amik alapján ez már nem barátság hanem rivalizálás amire nekem absolute nincs szükségem..Köszi a válaszokat sokat segítettek :D
2012. dec. 18. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!