Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarok, lenézitek a felvidék...

Magyarok, lenézitek a felvidékieket? Mi a véleményetek róluk?

Figyelt kérdés
2012. dec. 17. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
8%
Én nem. Általában sajnálom őket, hogy olyan országban kell élniük, amilyen.
2012. dec. 17. 20:50
 2/8 loupsolitaire ***** válasza:
100%

Ezzel a kérdéssel te lenézed őket.

Gondolom, hogy a felvidéki magyarokra irányul a kérdésed. Ők magyarok! MAGYAROK! A kérdés feltevésének módja árulkodó.

Ha kompletten a felvidéki emberek (magyar-szlovák-cigány) megítélése kíváncsiságod tárgya, akkor elnézést kérek.

És miért néznénk le őket? Mert rossz helyen húzták meg a határt a győztesek?

Ismerek néhány felvidéki magyart, ők ugyan olyanok, mint a határon belüliek. Talán egy kicsit tartózkodóbbak, visszahúzódóbbak. De ez csak az ismerőseimre vonatkozik, ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

2012. dec. 17. 21:04
 3/8 anonim ***** válasza:
46%

Semmi bajom velük, szívesen italoznék A Felvidéki és Erdélyi magyar testvéreimmel

20/F

2012. dec. 17. 21:20
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem nézem le őket, mivel magam is felvidéki vagyok. Sokszor hallottam már, hogy pár "nagymagyar" sározza a felvidékieket, és kíváncsi lettem, hogy tényleg ilyen rossz véleménnyel vannak-e határon belüli magyarok a határon kívüli magyarokról.
2012. dec. 17. 21:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Felvidéki és erdélyi kis kezdőbetűvel írandó, mert melléknév.

És mégis miért nézném le őket? Ez baromság. Ők is magyarok.

Szlovákok, ti lenézitek a Magyarországon élő tótokat?

2012. dec. 18. 12:11
 6/8 anonim ***** válasza:

A "nagymagyarok" pont, hogy ragaszkodnak a magyarsághoz.

Nagymagyarországos jelképek nem éppen arról szólnak, hogy a lecsatolt részeket fikázzák. Épp ellenkezőleg.

Amúgy meg szerintem tiszteletre méltó, hogy az emberek megőrizték a magyar identitásukat még az emiatt néha igen mostoha környezetben is.

2012. dec. 19. 18:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem igazán mindegy, biztos laknak arrafelé lenézendő emberek is, de persze nem azért, mert felvidékiek.
2013. márc. 22. 08:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem nézem le. Kedvelem őket. Legalábbis akiket eddig ismertem. Kimondottan szeretem a felvidékieket, erdélyieket, kárpátaljaiakat, de a délvidékiek közül még nem volt olyan akivel egy húron pendültem volna, pedig ők is nagyon szimpatikusak pl a fölszállott a páva egyik nyertese is délvidéki volt, hú milyen gyönyörűen énekelt.

Értelmes ember nem néz le senkit. Nem értelmes ember meg minden országban van. Az egyik legérzékenyebb élő ember és művész - akit ismerek, felvidéki. Rossz tapasztalatom is van a felvidékiekkel kapcsolatban. Pár olyan fiatal aki szlováknak vallja magát, szidja a magyarokat és terjeszti azt a hazugságot amit a szlovákok elkezdtek. Ez számomra megdöbbentő volt. Élő példái a szlovák agymosásnak mert egyből levágtam róla hogy teljesen magyar, szép magyar tájszólással beszél, de mégis ide jutott hogy politikai érdekeknek és hazugságoknak bedőlve a saját népét szidja sőt tagadja. De mindenféle ember van mindenhol, szóval általánosítani nem érdemes.

2013. aug. 15. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!