Munka nélküli lettem! Milyen lehetőségeim vannak hogy ne haljunk éhen és ki tudjuk fizetni az albérletet?
Mai nappal közös megegyezés alapján megszűnt a munkahelyem.
Az érdekelne hogy jogosult vagyok e valami támogatásra?
Hol tudok segítséget kérni ezzel kapcsolatban?
3 gyermekem van a feleségem pedig gyed-en van!
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!!!
Szavazz ismét a fideszre és majd minden jó lesz!
Sajnálom de nem tudunk segíteni. A jelenlegi kormány gazdaság politikájából adódóan nem csak Te leszel így rövidesen! Az ország az összeomlás szélén van. Mert az egykulcsos adóval a belső piacot ölték meg. Ezáltal a szolgáltató ipar, a kereskedelem bedőlt. Magával rántja majd a nagy ipart is.
Ha van egy évnyi munkaviszonyod, akkor jár az álláskeresési járadék. Ha nincs, akkor önkormányzatnál kérhetsz akty korúak ellátását (ezzel kivezényelhetnek közmunkára).
Ha a család jövedelme egy főre vetítve 47 ezer alatt van, akkor kérhetsz rendszeres gyermekvédelmi támogatást, rendkívüli gyermekvédelmi támogatást és átmeneti segélyt.
Ezeket egy évben csak 6x lehet összesen kérni, az összeg max 15 ezer, de a gyakorlatban csak 6-7 ezret szoktak adni...
Ezenkívül kérhetsz lakásfentartási támogatást (5-7 ezer/hó) ez viszont minden hónapban járhat.
A legjobban akkor jársz, ha bemész egy családsegítő központba, ahol mindenben segítenek.
A munkakeresés most retteneesen nehéz. Hacsak nem vagy valami okból különleges szaktudással megáldva, most elég kevés az esélyed minden területen. De ne add fel!
Ha pedig huzamosabb ideig nem megy, akkor nézz körül a külföldi lehetőségek között. Most van pl. Tirolban a főszezon, konyhába, szállodába ha elég rátermett vagy be lehet kerülni még most is...
'Ezenkívül kérhetsz lakásfentartási támogatást (5-7 ezer/hó)'
Én 92 nmes lakásra kapok 4 100 Ftot és nem hiszem, hogy minden munkanélkülinek száz nm feletti villája van. Szóval ez az 5-7 ezer nem valós adat.
Álláskeresési támogatás: max. 3 hónapig, max. 60 000 Ft.
Utána, FHT:22 800 Ft
Ezzekkel nem sokra mész. A költségeket csökkentendő érdemes "hazaköltözni".
És sajnos igaza van aki írta: Szinte lehetetlen munkát találni, még árufeltöltőnek is 200-300 jelentkező van egy helyre.
Menj el a helyi PÁRT-irodába és kérdzd meg, hogy hol az 1 millió új munkahely!
Szia. Van valami tartalékotok azért? Vagy van hova "hazaköltözni" szülőkhöz az albérletből? Esetleg feleség visszamegy dolgozni és te maradsz otthon?
Mi 4 éve emiatt (pont így jártunk) nem mertük bevállalni a 2. gyereket, pedig saját lakásban élünk.. :(
Miért közös megállapodással?Te kezdő dolgozó vagy?
A közös megállapodást jobb, ha máskor elfelejted, így búcsút inthetsz bizonyos összegeknek, amik téged a munkáltatódtól megilletnének, most lehet, hogy kaphattál volna végkielégítést például.
Munkaügyön kellene álláskeresőként jelentkezned, ha erről igazolást kapsz, mehetsz a polgármesteri hivatalba kérelmezni, hogy valamilyen ellátásban részesülj.Mivel a feleségednek van valamilyen jövedelme, így nem tudom, téged mi illetne meg, de mivel a gyes ennyi emberre nem nagy összeg így szerintem segélyre jogosult leszel, ami 22.800Ft.De a munkaügyi központ felől is igényelhető munkanélküli járadék, ami 3 hónapig jár.Szerintem előbb ezt fogod kapni és ha közben nem találsz melót, akkor majd kapod a másik segélyt (fht)de jövőre biztos újra átnevezik,meg gondolom csökkentik is az új névre tekintettel, ez már tradíció.
Ha segélyezett leszel, a Tb is automatikusan meglesz.Lehet, hogy van más is, amire jogosult lennél, én ennyiről tudok.A családsegítővel is érdemes lenne felvenni a kapcsolatot, nagyon sok hasznos információt kaphatsz onnan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!