Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért zavar 18 évesen a halál?

Miért zavar 18 évesen a halál?

Figyelt kérdés
Miért zavar engem 18 évesen a halál? Folyton ezen gondolkodok hogy milyen rövid az élet és miért élünk?... Mostanában azon gondolkodok mi van hogy ha meghalnak a családtagjaim egyszer akkor mi lesz velem ?... Miért gondolkodok ilyen fiatalon ilyen dolgokon, hogy mi van ha elveszítek valakit, vagy felnövök és egyszer én is meghalok...Bevallom én is félek a haláltól, mint minden ember, de elég hülyeség ilyen fiatalon ilyeneken gondolkodnom nem ? Miért gondolkodhatok így ? Miért zavar hogy öregszem ?

2012. dec. 13. 21:34
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Úgy legyen ahogy mondod utolsó !:)
2012. dec. 26. 05:45
 12/13 anonim ***** válasza:
engem már kiskorom óta zavar ez....
2013. jan. 6. 00:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Valamikor kisiskolás koromban rájöttem, hogy előbb-utóbb én is meg fogok halni. Ez annyira megdöbbentett és elkeserített, hogy este anyámnak kellett vígasztalnia, hogy el tudjak aludni. Egy darabig még nyomasztott a gondolat, aztán fokozatosan túltettem magam rajta.

Minden egészséges embert felkavarja a téma, amikor először tudatosul benne. Hittől, gondolkodástól függően mindenkinek más és más ezt megemészteni. Én nem vagyok hívő, de igyekszem elsajátítani hithű evangélikus nagymamám életfelfogását. Azt a derűs nyugalmat, hogy ha holnap vége, akkor ennyi adatott meg, de ha jövőre ilyenkor élünk még, akkor azért még vannak szép terveink. Mondhatjuk elfogadásnak, vagy beletörődésnek is, a szó jó értelmében.

Vannak nagy szavak erre, reklámszöveg is volt, hogy "élj úgy, ha végigpörög előtted életed filmje, érdemes legyen végignézned!". Aki így él, azt nem igazán nyomasztja a halál gondolata. Felfogás, hozzáállás kérdése, amit magadnak kell megtanulni. Nem érdemes emésztened magad, mert semmit nem nyersz vele. Most vagy még nagykamasz, most érkezel a felnőtt korba, természetes, hogy átértékelődnek benned dolgok. Nekem rövid ideig depresszióm is volt, még pszichológussal is beszélgettem párszor. Barátok, hivatás, küldetés, küzdelem, és túlleszel rajta!

2013. febr. 7. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!