Az ógermán népeknek (vikingek) volt köze a mi őseinkhez?
Nos, nézd, én foglalkoztam elég sokat történelemmel és antropológiával, néhány pontban összegezném neked a dolgokat....
1. Az Árpádoknak nem csak az őrei között, hanem magában az Árpád-házban is voltak szőke-kékszemű emberek, de....És ez a "de" a lényeg! A szőke-kékszemű megjelenés nem csak a nordikus típusra jellemző, hanem a keletbaltira is! A keletbalti típus Kelet-Európa jellegzetes típusa, úgy is mondhatnánk, hogy jellegzetes szláv típus! A nordikusok nem, de a keletbaltiak a magyarságnak mindig is nagy részét alkották (a másik, a törökös barna turanid típus mellett), tehát a magyarság esetében a szőke-kékszeműség nem a germán vért jelenti!
2. A germánoknak és a sztyeppi népeknek voltak kapcsolataik. Pl. a népvándorlás korában a gótok és a hunok nagy mértékben keveredtek, találtak hun sírokban germán ruhákat, valamint gót sírokban hunokra jellemző koponyákat!
3. A rovásírás csak látszólagosan rokon a rúnajelekkel, tudom, vannak elméletek ami szerint a germánok tőlünk vették át, de az az igazság, hogy a rovás echte török eredetű, s ha át is vették a germánok, akkor az már nagyon rég, Kr. előtt lehetett, de semmiképp sem a történelmi korokban!
4. Nyilván a honfoglalás idején voltak kapcsolatok a magyarok és a németek, valamint egyéb északi népek között (pl. állítólag az Amerikát felfedező viking hajón utazott egy Tirker nevű személy, aki magyar lehetett), ez azonban a népre nem nyomta rá bélyegét, s viszonylag csak egy szűk réteget érintett!
Amúgy örülök, hogy van akit még érdekel ez a téma, nekem is az egyik vesszőparipám volt az ilyen irányú kutatás! :)
Az enyémhez igen. ;) (Negyedrészt svéd vagyok, és fele rész még német.) De ez (így) itthon nem jellemző.
Varégok jártak ere, és állítólag a ruszinok az ő és szláv nők leszármazottai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!