Miért utálják egyesek Magyarországot?
arra nem gondoltál még, hogy valaki épp azért csinálja, mert ismeri a külföldi viszonyokat is, és tud róla, hogy még szörnyűbb itt élni, mint ahogy az itt lakók hiszik?
hogy én miért utálom magyarország politikáját? Mert nem az országot utálom. Azért, mert a párommal nincs semmi megélhetésünk, csak havi 40-50 ezer forint, az is egy olyan munkával, amit két év alatt találtunk neki, és rohadtul nem jelentették be. De nem nyithatjuk ki a szánkat, mert örülhetünk neki, hogy ennyi is van. Nem kapunk semmilyen segélyt, pedig rászorulnánk, mert az egy főre esőnk épp elégnek tűnik, de azt senki nem akarja belőle leszámolni, hogy albérletet meg rezsit is kell fizetni, és azok után csak adósságaink maradnak, ételről meg ne is álmodjak. Az egyetemen se kapok szoc. ösztöndíjat, mert nem halt meg senkim,nem szülte anyám halomra a gyerekeket, nem vagyok fogyatékos és nem vagyok cigány. De ettől még nem tudunk megélni...persze ez nem érdekel senkit...már rég házasságról, gyerekekről álmodunk, de talán sosem lesz elég hátterünk ahhoz, hogy gyermekeket nevelhessek...tudod, ezért gyűlölöm, mert nem hagy élni....de persze nekem mindenért háromszor vagy többször kell fizetnem...a fizetések csökkennek, de az árak és az adók meg nőnek. Tudod, külföldön legalább a fizetésekhez mérten szabják meg az árakat és nem akarnak az emberekről ennyi bőrt lehúzni. Arról nem is beszélve, hogyha véletlenül lesz egy kisbabám, azt már kétévesen hajítsam be a vadidegenek közé, mert ennyi közös időt kaptunk a drága államtól. Aztán majd csodálkoznak rajta, miért lesz tele az ország elfajzott, neveletlen gyerekekkel...és nem jönnek majd rá, hogy azért, mert anyu és apu naponta talán egyszer látja őket és így nem lehet nevelni....tudnám még sorolni napokig, mi az ami nem tetszik...de fölösleges, mert csak felhúzom magam
Speciel én "csak" azért utálok itthon élni, mert egyre inkább derül ki, hogy az állam adóforintjai hova vándorolnak. (BKV-sok százmilliós végkielégítése, kenőpénzek, politusok elszámolatlan költségtérítése, stb. tudnám még sorolni).
És ugyanakkor még nyúzzák az embereket mindenféle megszorításokkal, ők pedig élnek, mint hal a vízben.
Ki az, aki így szeret élni?
Tisztelt Egyesult Kiralysagi kommentelo!
Elhiszem,hogy te ugy latod,hogy ott menyire kiraly a helyzet. Nos. En is voltam kinn. Meg sokan masok is. Had mondjak valamit. Te nagyjabol 1 vagy az ezerbol,akinek igy bejottek a dolgok ott kinn. Valoszinu egyebkent,hogy neked el sem kelett volna menned innen,mert te itt is megtalaltad volna a szamitasodat. Ugyes vagy, eleismerest erdemelsz,es most tenyleg nem bunkoskodok, igy gondolom. En 12 evig eltem olyan orszagban,ahol gyakorlatilag a legjobb az eletszinvonal, es nemhogy hazam nincs, de meg egy garazsom sem. Es fel tudok sorolni az ismeretsegi korombol legalabb masik 200 embert,aki szinten igy van a mai napig kinn.
Mas..Te mint bevandorlo elsz Angliaban. Neked jo,mert gazadagabbnak erzed magad,mint itthon. De akkor miert van az,hogy onnan meg a szuletett angolok menekulnek ahogy csak tudnak? Miert van az,hogy, hogy ugyan ugy utaljak a bevandorlokat,mint mi az idetelepuloket? Te miert nem pl. Nigeriaba koltoztel? Gondolod,hogy ha ott lennel kenytelen megelni a csaladoddal, akkor is azt gondolnad,hogy mennyire rossz Magyarorszag?
Miert van az,hogy en mar 13 eve tengek-lengek a nagyvilagban,keresem a helyemet, a batyam meg soha el nem hagyna ezt az orszagot,mert megtalalta a szamitasat?
Egy szo mint szaz: az ember helyzete elsosorban emberfuggo. Azutan jon csak a korulmeny. Teny, hogy bizonyos orszagokban a munka/fizetes arany nagyon kulonbozo. De en nem cserelnem el a magyar idojarast az angliaira. Meg a magyarv tajat,hangulatot sem. Meg a magyar lanyok latvanyat sem cserelnem fel az angolokera. Az eteleket sem. Es meg sorolhatnam...
A régebbi időkben történtek rossz dolgok az országal pl.: forradalmak, háborúk, az ország nagy részét elvették stb.
Nemis ez a baj,hanem hogy azóta megállt az egész ország,fejlesztés nuku, mindenki a több mint ötven éve történteket hozza fel kifogásnak,de az egész világon voltak borzasztó dolgok érdekes más nemzetek tovább tudtak lépni mi meg csak itt sajnáltatjuk magunkat. A politikusokra,a kissebségre, a közlekedésre, az értelmetlen halálokra, és néha az árakra nézve azt kivánom bárcsak máshova születtem volna!
De persze vannak nyomorultabb részek is mint például Afrika szal ahhoz a földrészhez képest befoghatom a számat....
Őszintén, ha nem látod, hogy itt minden el van b@szva, az a te dolgod, de leírok néhány dolgot.
Külföldön nem kell attól tartanom, hogy barna bőrű "barátaim" akiket én tartok el, a saját pénzemet költik belémkötnek az utcán, megvernek pár forintért.
Nem kell attól tartanom, hogy tanulok keményen 14-15 évet és nem tudok elhelyezkedni vagy havi 150-200.000 forintért gürcölök, aminek több, mint a fele elmegy adóba a cigányoknak. És, mert ez az ország már nem az az ország, amiről te mesélsz, ami a te vágyálmaidban él. Ez az ország egy gyarmat. Ha kivonulnak a multik, összeomlik a gazdaság. Ha az érdekkörök azt akarják 1 perc alatt összeroppantják az országot, mivel tudod nincs fedezete a pénzünknek. (aranyat már eladtuk, most dollár van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!