Milyenek a finnek?

Figyelt kérdés
2009. aug. 20. 22:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit antiszociálisak (alkoholban/lal "oldódnak"), hajlamosak depresszióra, ebből kiinduló agresszivitásra. Ne lepődj meg, ha Finnországba mész, az ismerős emberek sem köszönnek egymásnak az utcán, ennek a jó oldala az, hogy nem is bámulják egymást, mindenki a saját dolgával foglalkozik. Amúgy örülnek a turistáknak, imádnak szaunázni, halászni, és valóban NEM szőkék, inkább barnák.
2010. aug. 11. 19:15
 12/14 anonim válasza:
80%
Ezt a "tul tiszta" meg "kosztabletta" dolgot honnan szedted? Haat, ok, lehet ilyen is van, de nekem van par finn baratom, jartam is ott 2 hetig, egy csaladnal (barataim), akiknek tobb gyerekuk is van, es mi is vittuk egy gyerekemet. Teljesen fenn voltak akadva azon, hogy tulfeljtuk a gyerekeket, ok nem banjak, ha neha ezt-azt megeszik, az csak jot tesz nekik, majd tanul legalabb ebbol. Most nehez elmondani roviden, de en pont ugy erzem, hogy forditva: az igaz, hogy tiszta roszag, de nem hinnem hogy tul tiszta, vagy "tulsagosan feltik magukat": pont ellenkezoleg! A zarkozottsag is erdekes dolog, szerintem csak arrol van szo, hogy annak tunnek, mert nem adnak a "felesleges" dolgokra (neha udvariassag teren is) ismeretlenek fele. Amde, ahogy egy picit is megismered oket, meglepoen onzetlenek, sokkal megbizhatobbak mint amit en megszoktam hazankban, stb, nagyon fontos tulajdonsagnak mondanak, hogy a finnek alapvetoen pl nem is beszelnek feleslegesen de pont azt is azert, mert ha mondanak valamit akkor azt tenyleg oszinten, es komolyan gondoljak, nem csak a levegobe beszelnek. En ezt jo tulajdonsagnak tartom, olyasmi sincs itt mint nalunk, hogy "hulyenek nezik az embert": vendegsegben 10-szer megkerdezik neha nalunk, hogy "biztos nem kersz?!", ez finn szamara sertes lenne, ok abbol indulnak ki, hogy a vendeg csak kepes eldonteni, hogy ker-e valamit, modortalansag ujra megkerdezni, ha egyszer mar kijelentette, hogy nem kert. Nincs "keressuk magunkat" stb, viszont elvarhato, hogy nyugodtan szolj, ha megis kersz: de ok ezt nem fogjak megint megkerdezni. Ez szerintem sokkal tisztabb, egyszerubb, kevesbe "kerulgetjuk a forro kasat" tipusu viselkedes ...
2011. febr. 15. 23:09
 13/14 anonim ***** válasza:
51%

Én csak annyit szeretnék hozzá szólni a témához, hogy én Finnországba járok egyetemre és messziről kerülöm a finneket! Habár ott kell laknom, mindent megteszek, hogy a legminimálisabb szinten kelljen velük kommunikálnom. Szerintem nagyon bunkó népség, azt hogy 'illem' és 'udvariasság' azt nem ismerik (köpködnek az utcán, pofádba vágják a férfiak az ajtót a boltban, stb)! Az igaz, hogy a legtöbb finn lány szép (ha el nem rondítja magát piercingel vagy a borotvált hajjal) de borzasztó ostobák! Csak az ivásnak élnek, állandóan buliznak és ridegek! Mivel nincs túl bagy kultúrájuk ezért nekem személy szerint Finnország sem tetszik, nincsenek túl szép épületek (néháynat kivéve), olyan semmi az egész, mint ahogyan az emberek is!

Természetesen nem mondom, hogy nincsenek aranyosak, nyiván ott is különböznek az emberek egymástól, de nem annyira, mint itthon pl. Magyarországon. A finnség minden Finnben jelen van!

Ha teheted menny el, nézd meg! :)

2011. aug. 25. 14:01
 14/14 Airaa ***** válasza:
100%
Igaz nem most tetted föl a kérdésed, de azért leírnám az én észrevételeimet :D nekem csak finn barátaim, haverjaim vannak, és sok dologban csak bólogatni tudok, amit az előttem szólók mondtak. Elsőre hidegek, másodikra is, harmadikra is... de a maguk módján kedvesek. tényleg ilyen túllazák, köpködnek az utcán, pedig egyetemistákról beszélünk :D valóban nagy piások, kivéve persze a sportolók, mert ők tényleg beleadnak mindent és csinálják (: A PLUSZ ÉSZREVÉTELEM talán az lehet, h SZEX közben is hidegek, nulla hang, semmi arckifejezés, DE meglepően a végén azért meg mernek ölelni :D
2012. júl. 7. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!