Amikor mélynyomót/házimozi rendszert stb hallgatsz, nem gondolsz arra hogy mások is laknak ott még rajtad kívül?
Értelemszerűen olyanokhoz szólt a kérdés,akik társas/panelházban élnek...
Amúgy a mélynyomó hangját a kertes szomszédban is lehet hallani.Akkor is hallod ha csak végigmegy a hülye tinifiú a kocsijával az utcában és dübörög a zene,hát még akkor amikor egy ilyen melletted lakik...
Nem érdekel, saját lakásom, úgy és azt hallgatok benne amit akarok. Persze nem hajnali 2kor. Mondjuk munka időben (8-8ig) előfordul, hogy megtekeredik a hangerő. Nem gyakran, ez heti 1-2 alkalom, 1-2 album, vagy tracklist, max. 1-2 óráig egyfolytában.
Amúgy eleinte úgy voltam vele, minél kisebb a mélynyomó, anál jobb a szomszédot tekintve. Rájöttem ez a legnagyobb baromság... Kis PC-s 2.1, vagy minihifi ilyen 10-20cm átmérőjű mélysugárzóval, baromira idegesítő kis hangerőn is a szomszédnak, aki tőled 2-3m-re van. Egy akkora hangszóró kb. pont akkora futja ki magát, mire átér a szomszédhoz a hanghullám.
Most panelben vagyok, 3. emeleten, egy 46cm-es mélyhangszóró szól a rendszerben, kisebb csarnokba elég lenne. Nagy hangszóró, mire a 3-4. szomszédhoz ér, akkora futja ki magát. Viszont akkora már gyengül annyit a hangerő, hogy nem hallják. Közvetlen szomszéd nem hall belőle semmit, mert 1xűen nem futja ki magát a hangszóró 2-3-4-5 m-en belül.
Persze nem hajtom ki a 1,5kW-os PA végfokkal, akkor bontana rendesen. De ahhoz, hogy az én szobámban akkora hangerő legyen, amit egy átlag kis házimozi, vagy hifi tud produkálni, és már hangosank mondható, ideális, abból a szempontból is, hogy a szomszédot egyáltalán nem zavarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!