Más is ugyanígy ennyire utált bemenni iskolába?
Nem voltam kiközösítve soha, voltak barátnőim , fiúk akikkel beszélgettem olykor, még is mikor még el sem indultam iskolába már azon gondolkoztam,hogy mikor érek haza..
Az energiaszintem ahogy beléptem az osztályba rögtön lecsökkent 0-ra. Mindig az órát néztem, hogy mikor lesz már vége ennek az órának, mikor megyünk már haza.. Jóformán semmi kedvem nem volt az egészhez, szinte csak bent ültem a teremben. Csak azt vártam,hogy mikor lesz vége az egésznek. Az utolsó 1 évem is úgy telt el, hogy azt hittem örökké fog tartani annyira nem telt az idő és egyre csak fáradtabb és fáradtabb voltam..
Más is ennyire utált bent lenni az iskolában?
Önbizalomhiányon kívül más nem.
De egyszerűen az ahogyan tanítottak, amennyi házit feladtak, volt amikor egy nap 8 óránk is volt, meg amikor egy nap több tantárgyból írtunk dogát - lefárasztott.
És amilyen érdektelenséggel tanították nekünk a tananyagot. Nem éreztem úgy,hogy érdemes lenne tanulni.
Persze muszáj volt,hogy ne bukjak meg.. De érdektelen lettem. És az a közeg is, nem csak az osztályban az iskolában is. Mintha egy börtön lenne.
Ugyanez van nálam is! Annyi különbséggel hogy még mindig gimibe járok.
Én is. Pláne amikor a tanár kijelenti, hogy hopp, bent kell maradni a 8-9. órába is termet díszíteni vagy ilyenek. Rühellem. Én is mindig hazavágyós voltam/vagyok.
Igen, én is utáltam. Az általános és a gimit is. Volt ugyan néhány barátom, de sokan megszóltak bizonyos dolgok miatt, vagy szimplán kibeszéltek. Furcsának, különcnek tartottak.
Most OKJ-s képzésen vagyok, sokkal jobban érzem magam, mert azt csinálom, amit szeretek és amihez értek is, és mert ezen a helyen maximális toleranciával közelednek az emberek egymás felé.
"És amilyen érdektelenséggel tanították nekünk a tananyagot. Nem éreztem úgy,hogy érdemes lenne tanulni."
Nekem is volt ilyen.Ezért mondom azt hogy az egykori tanáraim háromnegyede kutyaütő volt.Mert nem tudták felkelteni az érdeklődésünket.Azt közvetítették felénk ,hogy ők is unják ,utálják az egészet. Mi meg szenvedtünk az óráikon mint a nyúzott kutya.
Persze volt egy két olyan tanár is akinek az órája még ha a 7. is volt az nap , elevenséget érdeklődést váltott ki még a legtunyább gyerekből is.
Volt olyan tanárnőm ,aki amikor látta ,hogy lankadunk egy laza 5 perces "stand up"-al felrázta az osztályt.Olyan is volt aki attól volt nagyszerű, hogy az irónia a gúny és az öngúny összes formája és változata a kisujjában volt.
De azokat a tanárokat is szerettem akiknek a fanatizmusa magával ragadta az osztályt és láttatta velünk ,hogy miért is leli örömét abban amiről beszél ,amit tanít.
De legtöbbjük csak lélek nélkül nagy kényeskedve "leadta az anyagot", vagy 8 -10 oldalakat lediktált nekünk és elvárta, hogy szóról szóra vágjuk azt a következő órán.Egyik másik férfinak látszó tanár is úgy tudott kényeskedni, hogy gyomrom kavarog tőle mikor eszembe jut.
Most visszagondolva jobban szerettem azt az osztályom akikkel 8 évig jártunk együtt mint azokat az osztálytársakat akikkel sokkal rövidebb ideig.Bár a vége felé már nagyon untuk mi is egymást .De legalább tudtuk ,hogy kitől mit lehet elvárni és kitől mire lehet számítani.
ucsó évem van a gimiből
utálok bejárni,már reggel legszívesebben el se indulnék, az osztályban állandóan veszekedés van (szalagavató miatt) már ezért sem szívesen mennék be..
most már szinte a nagy poénosok is ülnek a szünetbe mindenki olyan "leszarom" típus lett,már reggel tudom milyen lesz ez a nap és legtöbbször szar!!
bár az vigasztal ,hogy csak 5 hónapot járunk suliba utána készülünk az érettségire és azután elhúzunk ebből az suliból,nagyon megromlott a minősége az iskolának a tanárok csak leadják a száraz anyagot ,egy csomó mindent elvárnak , közbe semmit nem tanítanak meg!!
az egész iskolából 1 tanár van akinek az órájára szívesen és örömmel megyek, a többire nagyon unottan..
már szeptember óta minden egyes óra után legszívesebben haza jönnék..
Na meg ez a szalagavatósdi is mekkora ökörség!Mi értelme van annak ,hogy menyasszonyi ruhákban kelletik magukat? Élmény?Az élmény, hogy kiöltöznek menyasszonynak pedig nem is menyasszonyok?Betegesen sznob ökörködésnek látom.
Na meg ez a ballagás.Nagy cécó meg minden. Érzelgős búcsú az iskolától amitől a többség alig várta ,hogy szabaduljon.Aztán buli dínom-dánom, irreális költségek fényképezkedésre meg miegymás, baromságokra.Isznak előre a medve bőrére ,az érettségin meg vagy eltaknyolnak vagy kegyelemből átcsusszanak valahogy.
Nem látja senki,hogy ez sok flinci-flanciság csak a szülők
lehúzásáról szól?Biztos kell ez a sok oda nem illő, rossz sorrendű ökörség?Nem lehetne azt a pénzt normálisabb dolgokra elkölteni?Biztos agyon kell kapatni , ajándékokkal a dilettáns tanárokat is ?Senki nem tudja megmondani neki,(olyan aki szaktekintély) hogy a munkája csapnivaló?
Miért számít rendkívülinek és botrányosnak ha ez a véleményem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!