Miért van sok embernek olyan veszett felfogása?
azokra gondolok, akik körében olyan elterjedt ez a "közmondás", hogy ha egy illetőt valakik utálnak, az csak azért lehet, mert irigyek rá, vagy (roszabb esetben) "titokban imádják őt". mindig is utáltam a beképzeltséget, bár tudom, ez is csak egy tipikus sznob szöveg a sok közül, de tényleg vannak ilyen "irigy" emberek?
kiábrándító, amikor egy értelmesnek tűnő ismerősök osztanak meg ilyesmit, vagy tetszik nekik. talán megértem, ha ezzel csak nyugtatgatnák, vagy lelkesítenék magukat emberek, de ennyihez nem firkálnák ki minden közösségi oldalra.
rengeteg ismerősöm elvan azzal, hogy "f*ck haters", ami, igaz egy részt, mert nem képes mindenki mindenkinek megfelelni, s kár emiatt fájtassa a fejét. De hülyeség az, hogy ha utálnak, akkor vagány vagy, mert mindenki "hű de nagyon irigy".
vannak olyan emberek, akik természetüktől fogva vagányak, mert mindig úgy viselkednek, és látszik rajtuk, hogy jók..legalábbis ha kellemesen annak tűnnek, akkor az ember már nem is lesz "irigy" rájuk.
mások meg képesek megrögzötten összekeverni azt, hogy "látszólag jó" és "tényleg jó". És ha lássák rajtad, és úgy ítélik hogy csak látszólag vagy jó, akkor "irigyek" lesznek. Talán ez is hasonló becstelenségnek számít, mint amikor valaki csalás útján lesz gazdag, szerintem az őt utáló emberek sem "irigyek". Meg kb. ez a helyzet az erőltetettséggel jóra törekvő emberekkel is. Ők is kevésbé kellemesebb emberek, mint akik tényleg jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!