Magyarországon miért ítélik el azt, aki gazdag?
Szerintem ez puszta irigység, nem más.
Pl unokatestvérem édesapja elég tehetős, ezért az egyszem kislányának már 16éves korában volt autója, és egyáltalán mindene. A saját családomban érte ezért őket kritika, és én mindig csak azt mondtam erre (és te is így állj hozzá): örülök, hogy neki jól megy, neki megvan mindene. Ez jó dolog.
A világ legtermészetesebb dolga, ha tehetős vagyok, mindent amit csak tudok, meg adok a gyerekemnek. Ezért kritika senkit nem érhet.
Node, magyar virtus...:)
Az a baj, hogy ha egy gyerek mindent megkap, akkor könnyen lenézi azt, aki viszont nem, könnyen elszáll magától, pl kap egy méregdrága játékot, minden osztálytársának/barátjának mutogatja, de nem adja oda senkinek... (vagy tiniknél hangosan kérkedik a 20ezres pólójával meg az 50ezres cipőjével) Ilyet már elég sokszor láttam és tapasztaltam.
És gondoljunk csak bele, hogy egy ilyen gyerekből milyen felnőtt lesz: elitista, egosita, felszínes... Én úgy is elítélem az ilyen embereket, ha nem gazdagok, de ha találkozok egy olyan gazdaggal, aki rendes és normális, akkor persze nincs vele bajom.
Jha igen, és sok gazdagra jellemző, hogy ha sok pénzhez jutott, akkor mégtöbbet akar, pedig épphogy nekik állna módjukban segíteni a beteg gyerekeken, kóbor állatokon vagy épp kórházfelújításban, természetvédelemben... De nagyon kevesen teszik :( Ezért is elítélem őket, mert segíthetnének, de nem teszik... Én például nagyon szívesen segítenék (főleg állatokon) de nem tudok, mert egyetemista vagyok, és itt vagyok egy beteg, munkanélküli anyukával, apa nélkül (nem elváltak) és tanuló testvérrel. Így nem sokmindent tudok tenni, de aki tudna,az sem csinál semmit ,nekem ez a bajom...
Igazából a gazdag emberek nagy esetben sokkal önzőbbek, mint a kevésbé tehetősek. Múltkor beszélgettem egy ismerősömmel (postás a barátja), hogy a srác a tehetősektől sosem kap borravalót, a szegényebbekből szinte minden hónapban.
Ráadásul aki gazdag, az gyakran elkényeztetni a gyerekét. És mennyire felszínes, sekélyes felnőtt lesz valakiből, aki mindent megkap anélkül, hogy megdolgozna érte? Jó helyre kell születni, ennyi.
És nem ritka az sem, hogy aki tényleg dolgozik, és hajt, és küszködik, az alig él meg. Persze akinek van pénze, általában magának szedte össze, de nem mindig korrekt módszerekkel. Szóval nem is az irigység az, ami miatt a csóróbban nem kedvelik a gazdagokat, hanem az, hogy igazságtalan a rendszer. De ez már a kapitalizmus hibája, ez van, ezt kell szeretni:/
Ugyan már, tisztességesen gazdagokdtak meg? És miből? Apuka párttitkár volt?
Hogy miért utálom a gazdagokat? Tudjuk jól, miről van szó! Mert képmutató, pénzért csúszómászó férgek. Játszák a szentet. 30 éve mindegyik nagy komcsi volt, most meg az első sorokban vannak a templomban, a papok pedig velük foglalkoznak, nekik nyalnak, a szegény ember pedig le van sz.rva. És amit a papokról írtam az igaz a társadalom egészére is.
A mai kapitalista arisztokrácia ugyanolyan elnyomó mint a volt komcsi arisztokrácia.
Létezik egyébként tisztes gazdagság is, de az ne Magyarországon keresse senki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!