Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon miért ítélik...

Magyarországon miért ítélik el azt, aki gazdag?

Figyelt kérdés
Nem először találkozok vele, nap mint nap szinte (mondják pl utcán is hogy gazdag gyerek, meg ilyenek). Jómagam eléggé szegény családból származom, de soha nem jut eszembe le gazdag-gyerekezni senkit sem, max ha nagyon nagy képű. Viszont azokat nem értem, hogy akik rendesek, viszont sok pénzük van(ha örökölték még nem is tehetnek róla) azt szinte kilöki magából a társadalom, és irigykednek, megszólják arra vonatkozóan, amijük van.
2009. aug. 14. 13:10
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ez puszta irigység, nem más.

Pl unokatestvérem édesapja elég tehetős, ezért az egyszem kislányának már 16éves korában volt autója, és egyáltalán mindene. A saját családomban érte ezért őket kritika, és én mindig csak azt mondtam erre (és te is így állj hozzá): örülök, hogy neki jól megy, neki megvan mindene. Ez jó dolog.

A világ legtermészetesebb dolga, ha tehetős vagyok, mindent amit csak tudok, meg adok a gyerekemnek. Ezért kritika senkit nem érhet.

Node, magyar virtus...:)

2009. aug. 14. 13:18
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Az a baj, hogy ha egy gyerek mindent megkap, akkor könnyen lenézi azt, aki viszont nem, könnyen elszáll magától, pl kap egy méregdrága játékot, minden osztálytársának/barátjának mutogatja, de nem adja oda senkinek... (vagy tiniknél hangosan kérkedik a 20ezres pólójával meg az 50ezres cipőjével) Ilyet már elég sokszor láttam és tapasztaltam.

És gondoljunk csak bele, hogy egy ilyen gyerekből milyen felnőtt lesz: elitista, egosita, felszínes... Én úgy is elítélem az ilyen embereket, ha nem gazdagok, de ha találkozok egy olyan gazdaggal, aki rendes és normális, akkor persze nincs vele bajom.

Jha igen, és sok gazdagra jellemző, hogy ha sok pénzhez jutott, akkor mégtöbbet akar, pedig épphogy nekik állna módjukban segíteni a beteg gyerekeken, kóbor állatokon vagy épp kórházfelújításban, természetvédelemben... De nagyon kevesen teszik :( Ezért is elítélem őket, mert segíthetnének, de nem teszik... Én például nagyon szívesen segítenék (főleg állatokon) de nem tudok, mert egyetemista vagyok, és itt vagyok egy beteg, munkanélküli anyukával, apa nélkül (nem elváltak) és tanuló testvérrel. Így nem sokmindent tudok tenni, de aki tudna,az sem csinál semmit ,nekem ez a bajom...

2009. aug. 14. 13:28
 3/10 baranyi kálmanné ***** válasza:
89%
Szerintem egy kis irigység.Mert valaki egész életében dolgozik,hogy legyen lakása meg egy kocsija.Meg hogy tudja fizetni a rezsit ,meg a gyereket tovább tanitani.A gazdagnak nem kell meg gondolni hogy hány ezer forinté vesz ruhát,vagy hova megy nyaralni,vagy honnap végére marad e koszt pénz.
2009. aug. 14. 13:48
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

Igazából a gazdag emberek nagy esetben sokkal önzőbbek, mint a kevésbé tehetősek. Múltkor beszélgettem egy ismerősömmel (postás a barátja), hogy a srác a tehetősektől sosem kap borravalót, a szegényebbekből szinte minden hónapban.

Ráadásul aki gazdag, az gyakran elkényeztetni a gyerekét. És mennyire felszínes, sekélyes felnőtt lesz valakiből, aki mindent megkap anélkül, hogy megdolgozna érte? Jó helyre kell születni, ennyi.

És nem ritka az sem, hogy aki tényleg dolgozik, és hajt, és küszködik, az alig él meg. Persze akinek van pénze, általában magának szedte össze, de nem mindig korrekt módszerekkel. Szóval nem is az irigység az, ami miatt a csóróbban nem kedvelik a gazdagokat, hanem az, hogy igazságtalan a rendszer. De ez már a kapitalizmus hibája, ez van, ezt kell szeretni:/

2009. aug. 14. 13:50
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
azért, mert sokan nem becsületesen érték el a gazdagsáot és a gazdagok gyerekei sosem ismerték a munka,verejték,nélkülözés szavakat. Ez természetes, hogy szúrja az emberek szemét, mert igazságtalan az, hogy valakinek csak úgy a semmiért a feneke alá teszik az autót, a kezébe a mobiltelefont,a feje fölé a házat, míg mások évtizedekig güriznek azért, hogy ezek a dolgok meglegyenek neki...és ráadásul ezek a gazdag emberek le is nézik a szegényeket és nagyon nagy az arcuk pusztán azért, mert van pénzük...de az asztalra még sosem tettek le semmit sem...
2009. aug. 14. 14:06
 6/10 anonim ***** válasza:
84%

Ugyan már, tisztességesen gazdagokdtak meg? És miből? Apuka párttitkár volt?

Hogy miért utálom a gazdagokat? Tudjuk jól, miről van szó! Mert képmutató, pénzért csúszómászó férgek. Játszák a szentet. 30 éve mindegyik nagy komcsi volt, most meg az első sorokban vannak a templomban, a papok pedig velük foglalkoznak, nekik nyalnak, a szegény ember pedig le van sz.rva. És amit a papokról írtam az igaz a társadalom egészére is.

A mai kapitalista arisztokrácia ugyanolyan elnyomó mint a volt komcsi arisztokrácia.

Létezik egyébként tisztes gazdagság is, de az ne Magyarországon keresse senki!

2009. aug. 14. 16:25
 7/10 anonim ***** válasza:
83%
Mert Magyarországon tisztességesen, kemény munkával megélni sem lehet. Tudom, mert édesanyám éjt nappallá téve dolgozik. És nem tanulatlan 8 általánost végzett ember, hanem diplomás, mégis nem keresünk annyit, hogy a hónap végén kajára maradjon.
2009. aug. 14. 17:54
 8/10 anonim ***** válasza:
64%
Igen. Tisztességes gazdagság, csak ott van, ahol mindenki eléggé jó szinten él. Ha valakinek sok pénze van, az csak úgy lehet, hogy elveszi mástól. PL. nem fizet rendes munkabért annak akit dolgoztat, olyan üzletet köt, ami a másiknak nem előnyös, csak belement kényszerűségből, és számos más módja van a meggazdagodásnak, amik nem tisztességesek. Van tisztességes gazdagodás is, de csak olyan közegben, ahol sokan gazdagok, vagy mindenki. Ha valki örököl nagy kérdés, hogy az örökhagyó honnan szedte a pénzt. Hát.. nehéz kérdések ezek. Tény, hogy jelenleg nagyon széles a szegények rétege, és nagyon mély a szegénység, ugyanakkor elképesztően gazdag réteg is van. Semmiképp nem tisztességes ez így.
2009. aug. 15. 00:02
 9/10 anonim ***** válasza:
56%
Ahol ennyire szembetűnőek a társadalmi különbségek mint nálunk ott evidens, hogy ez gyakran előfordul mert sok az irigy, megkeseredett ember. Nekem sose jutott eszembe, hogy sértegessek olyan embereket akiket nem ismerek de nálam előnyösebb helyzetben élnek. Látom előttem többen is megjegyezték, hogy egyesek beleszületnek ebbe a világba mások meg kínkeservesen dolgoznak mégse lesznek gazdagok. Az emberek alig néhány %-a van olyan helyzetben, hogy a fogyatékossága vagy a családi helyzete miatt ne lenne képes a sikeres életre (persze kinek mi a siker erre azért születni kell). Az se mindegy ki milyen pályát választ mert pl van aki szeretne vonatvezető lenni de ezzel nem gazdagszik meg. Ugyanakkor ha jól érzi magát a bőrében már megérte!!!! Az élet egy óriási küzdelem ami áldozatvállalásokkal is jár. Ismerek olyan embert aki korán belecsapott a sűrűjébe és most rengeteget dolgozik mégse elégedett, de olyant is akinek odalett a fiatalkora, sose bulizott, 22 éves koráig lánnyal se volt, és érettségi után még 7! évet lehúzott a felsőoktatásban. Jelenleg repülőgépeket tervez külföldön és milliomos. -utólagos elmondása alapján amit most kap az élettől az kárpótolja őt a korábbi veszteségekért. Sok a rinya ebben az országban és az emberek azt szeretnék ha a valaki a szájukba adná a tutit de ez nem így müködik. Ha nem elég agilis valaki hogy küzdjön a céljaiért, akkor egész életében álmodozik majd és mire észhez tér már savanyű lesz az a szőlő.
2010. szept. 22. 05:20
 10/10 anonim válasza:
7%
Én tuggyátok hogy mi a fa*sznak utálom a bu*zi gazdagokat?!! azért mert menösködnek mutogatják azt hogy miük van le nézik a másikat meg azt hogy a másiknak miük van felteszik a kö*csög YUTUBÉRA hogy mien újj PC játékokkal jáccanak sőt még mutogatják magukat a tv-ben :// :@@@@ Ebböl már tuggyátok mien elegem van!!! :/ a másikmeg nemis azde az a EMbernek ku*rvára rosszul esik nagyon sértö EZÉRT Ku*rvára nem utálom HANEM gyűlölöm öet Takaroggyanak a GAZDAGOK KÉÉSZ!!!!!!!!! :///
2012. febr. 29. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!