Csak én vettem észre, hogy van egyfajta versengés/ellentét a budaiak és a pestiek között?
Na nem komolyan, csak úgy "vicceskedve", a pestiek lenézik a budaiakat, merthogy sznobok, a budaiak pedig lenézik a pestieket, merthogy csórók. :D
Én ezt már sok helyen tapasztaltam. :D
Ja, ha natív, többgenerációs budapesti emberek beszélgetnek, előfordul.
Na de érted, Újbuda ilyen szempontból meg van lőve. :DDD
Én budai vagyok és büszke vagyok rá.Sokkal jobb ezen a részen élni , nincs nagymértékű áskálódás , irigykedés , rosszindulat mint Pesten.Az emberke itt sokkal mosolygósabbak , nyitottabbak és kedvesebbek.
Mindig úgy intézem a dolgaimat hogy véletlenül se kelljen átmenni Pestre.
Ja és ha valaki megkérdezi hogy budapesti vagyok-e akkor azt mondom hogy:nem , én budai vagyok.
Na jó , az utolsó mondatom egy vicc volt. :)
Ja és még ,hozzátenném hogy engem lehangol ami Pesten van.A sok magába fordult ember , más dolgával foglalkoznak ,más pénztárcája érdekli őket...stb
Ezért nem szeretek átmenni arra a részre.
Ugyan.Én nem a milliomos részén élek , de jártam már arra.Mondjuk úgy hogy felső-középosztálybeli vagyok , nem olyan gazdag mint egy politikus vagy egy mágnás de van mit a tejbe aprítani.
Nem nézem le a pestieket csak zavar ahogy viselkednek , zavar a mentalitásuk.Más értékrendjük van , más a mentalitásuk mint nekem és egyszerűen mások.Tisztelet a kivételeknek.
Kérdező , egyszerűen undorodok a magyar mentalitástól , és itt Budán nem érezni belőle annyit.
Te viszont biztos pesti vagy mert itt undorító sznobozol , irigyled és gyűlölöd azokat akiknek jobban megy , akik tehetősebbek.
És látod , ezért nem szeretjük a pestieket.
" a budaiak undorító sznobok. :D"
Fogd vissza magad, Kérdező!!! Mi nem sértegettünk!
Sokadik generációs budai vagyok, szeretem a kertvárost, a friss levegőt, a gyérebb népsűrűséget. Itt nőttem fel, érzem jól magam, otthonosan, komfortosan.
Ha át kell mennem Pestre, soknak találom az embert, zavar a tömeg, zavar, hogy egymáshoz nyomva állunk a villamoson, és persze zavar a fák, bokrok hiánya, s hogy a friss levegő helyett kutyapisiszag és kipuffogógáz van. Fellélegzem, amikor hazaérek Budára...
Ami az embereket illeti, hát itt is nagyon vegyesek ám. Mondjuk százalékosan talán kevesebb a közönségesen kurjongató, romboló, részeg fiatal, a házban egymás ellen áskálódó primitív lakó (de azért van! sajna...)
Összegezve: a környezetet sokkal jobban szeretem itt, de ugyanúgy vannak "pesti" barátaim, és ugyanúgy szeretem őket. Versengés az nincs...
Nem vagytok normálisak komolyan mondom... mindenbe belelátni valamit, mert ezek vagy azok jobbak, rosszabbak...
Mindenhol EMBEREK élnek, lényegtelen, hogy hol, nem attól lesz valaki kedves, mosolygós, suttyó, vagy bunkó, mert ő most Magyarországon él, vagy külföldön, Pesti, Budai, vidéki, bőven satöbbi... Ú, de elegem van belőletek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!