Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valakit utálni azért, mert...

Valakit utálni azért, mert kicsit ad magára? Az egyik csoporttársam mindenfélét terjeszt rólam a barátnőivel, már nem bírom, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sziasztok, elnézést, hogy ideírom a problémámat, de félek, hogy máshol nem kapok értelmes tanácsot.

Idén kezdtem az egyetemet, egy gazdasági szakot, amit nagyon nem szeretek, mert mindig művészeti beállítottságú voltam, csak szüleim kényszerítettek ebbe bele..mindegy, a lényeg, hogy egy csoportban vagyunk 30-an. Sok emberrel jóban vagyok, de van egy lány, aki valamiért már az első perctől kezdve utál, meg tudna ölni a szemével és a hasonszőrű barátnőivel mindig összesúgnak a hátam mögött.

Soha egy rossz szót nem mondtam rájuk, én voltam az, aki a suli kezdetén elkezdett barátkozni a többiekkel. Ami azt illeti, velük is próbáltam beszélgetni. Azt hittem, ez már nem a dedó, de mégis 19-20 évesen pletykálnak és áskálódnak. Olyanokat hallok vissza, hogy egy gazdag p*csa vagyok. Esküszöm nem értem, hogy mi a fene a bűnöm azon kívül, hogy hosszú a hajam, néha felveszek magassarkút, mert alacsony vagyok és valahogy próbálok felöltözni az ízlésemnek megfelelően. Minden természetes rajtam és a ruháim a saját pénzemből vannak, amit megkeresek, mert a szüleim NEM gazdagok, az anyámmal élek, aki nem keres valami jól. Nem érzem jogosnak, hogy így vélekednek rólam, miközben semmit nem csináltam.

A legjobb, hogy a csaj pasija is a csoporttársunk és visszahallottam, hogy azt hiszi, hogy tetszem a barátjának és ezért megtiltotta neki, hogy valaha is hozzám szóljon. Ez olyan szinten kiakasztott, hogy nem tudtam megemészteni.

Hogy a fenébe lehet valakiben ekkora gyűlölet, mikor semmi rosszat nem tettem ellene? Ráadásul nem vagyok r*banc, 2 éve van barátom, nem iszom, nem mutogatom a mellem, ami megjegyzem nincs is.

Nem érzem jól magam azzal a tudattal, hogy van aki ennyire nem tud elviselni és még le is járat. Nem azt mondom, hogy szent vagyok és bennem nincs hiba, mert tudom, hogy mik a hibáim, de azt nem tudom felfogni, hogy valaki hogy utálhat ennyire ismeretlenül. Nem tudom, mit tegyek, hogy ne terjesszen rólam dolgokat. Ha másokkal jóban vagyok, olyan miért ítélkezik, aki nem is ismer?

2012. nov. 9. 19:57
 1/6 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy ezeket a többiektől hallottam vissza, akikkel jóban vagyok. Még olyat is mondtak, hogy biztos gazdag a pasim és ő tart el. Ezen meg szintén felháborodtam, mert a barátom egy velem korú egyszerű srác, aki művészeti szakon tanul és nagyon szeretjük egymást.
2012. nov. 9. 20:04
 2/6 anonim ***** válasza:
az a baj hogy ezzel nem igazán lehet mit csinálni. még ez a jobbik eset, mert a lányok azért elég áskálódós népség, és akár barátnő is simán hátba döfehet. Próbálj meg ne foglalkozni vele, támaszkodj azokra akikkel jóban vagy. Előbb-utóbb úgyis megunja, ha látja hogy nincs reakció:)
2012. nov. 9. 20:05
 3/6 anonim ***** válasza:
ja és azt kihagytam hogy valszeg ott kezdődik a gond hogy a kisasszony féltékeny a ruháidra vagy éppen a küldősre :)
2012. nov. 9. 20:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyetemre járok én is, néha rosszabb mint a gimi :)

Dedó ez is néhol, hidd el, főleg az elsősök ilyenek, el vannak szállva, megy a nagyzolás, áskálódás stb. Főleg h gazdasági szakra jársz, nos ott még inkább ilyenek. Ne törődj velük, csak tanulj jól, az tud egy egyetemen a legbosszantóbb lenni :) Kétlem h az áskálódós brigádnak jó Zh eredményeik lennének, vagy a vizsgán sikeresen teljesítenének. Tapasztalat, az egyetem alatt én is sok mindent átéltem, a rosszindulatúak javarészt kiperegtek.

2012. nov. 9. 20:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Ne is foglalkozz velük.

Nekem még a rokonságból is vannak irigyeim.

Az ilyen emberek elvárnák hogy te is olcsóbb ruhákban járj hogy ne árts a kis lelki világuknak.A nagy f_szt.

Öltözz csak azért is úgy ahogy kedved tartja.Ne foglalkozz ezekkel a prolikkal.

Én keresztülmentek ezen általánostól , gimnáziumon át egyetemig.Csak ne foglalkozz velük.

Volt amikor megkérdezik hogy miért kell nekem ilyen drága ruhában járni , én azt szoktam mondani hogy:Megtehetem nem?Telik rá nem?

Pedig ezek nem Dolce , Gucci vagy hasonló ilyen holmik.....

Csak egyszerűen nem bírok felvenni olyan ruhát ami nem minőségi , márkás.

2012. nov. 9. 20:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Annak a lánynak önértékelési problémái vannak, illetve kisebbségi komplexusa. Az ő szemével téged szépnek tart és fél, hogy a barátjának jobban tetszenél. Ezért valszeg a kapcsolata is elég rossz, mivel ilyen alaptalan problémától fél. Nem tudsz vele mit kezdeni, max megvárod míg kibukik, ha büfészakos vagy, akkor kitartást. U.i: Szerintem jelentkezz oda ahova akarsz is menni, 20 évesen nehogymár a szüleid döntsenek, ott lehet nem is lennének ilyen gyökerek. 22/F
2012. nov. 9. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!