Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Velem van a baj? Munkahelyemrő...

Velem van a baj? Munkahelyemről sokszor sírva jövök haza, mert úgy érzem, hogy mindenki utál. állandóan beszólogatnak, pedig nem vagyok rossz természetű, sőt. Inkább csendes, visszahúzódó. (BŐVEBBEN LENT)

Figyelt kérdés
Próbálok mindenkinek a kedvébe járni, segíteni, nassit vinni, mégis kritizálnak vmiért. Itthon nincsenek barátaim még, mert elköltöztünk, nekem csak ők vannak, ezért sokkal rosszabbul esik. én vagyok a "legújabb"már ha 1 év annak számít. én egyedül vagyok a sor egyik felén, a többiek meg a másikon. Ez a baj? Többség hatalma? Egy vki van, akihez nagyon ragaszkodok, de ő is egyik percben a tenyerén hordoz, a másikban meg ugyanazt csinálja, mint a többiek. NEM BÍROM. MIT CSINÁLJAK? 22éves lány
2012. nov. 8. 08:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mégis milyen jellegű munkakörben dolgozol? A munkahelyi beilleszkedési stratégiádat ehhez kellene illeszteni. Ahogy korábban is írtam a munkahely nem mindig a legjobb hely őszinte barátságokra.

Munkahelyeden közös célokért fontos hogy együtt húzzon az egész csapat, Vagy inkább az a fontos, hogy a másikhoz képest jobban teljesítsél (pl. értékesítőnél több eladás, ügyfélszolgálatosnál nagyobb ügyfélelégetesség) ?

Fizikai munkát végző bolti eladók közt a beszólogatásokra beszólással történő válaszolgatás a szokásos, de mondjuk egy reklámügynökségnél XIV. Lajos udvarára jellemző kifinomult intrikákkal küzdenek a reklámmenedzserek egymással.

(#9)

2012. nov. 8. 10:35
 12/15 pelgrim ***** válasza:

Igen, veled van a baj, másoknak próbálsz kedvében járni, aközben magadat sanyargatod, nem véletlen, hogy sokszor sírva jössz haza. Rendben van, hogy csendes vagy visszahúzódó, ezzel semmi baj. A baj az hogy nem becsülöd, nem tiszteled, nem szereted magad. Másoktól várod, hogy szeressenek, mikor még te magad se szereted magadat, ez így nem működik. Hagyd abba másokat szolgálni, szolgáld te magad!

Én azt ajánlom ne szólj vissza, ne légy torkos, mert ahogy írtad, még rosszabb lesz a helyzeted. Tegyél szert nagy lelki erőre, vedd tudomásul te semmilyen tekintetben sem vagy hitványabb mint ők, ellenkezőleg, távolra kiemelkedsz föléjük, ha nem jut eszedbe másoknak beszólogatni, sértegetni, vagy bármilyen módon bántalmazni. Ahelyett, hogy visszavágnál mikor ilyesmi történik gondolj arra hogy ezek a szerencsétlen emberek oly mélyre süllyedtek hogy a te szenvedésedre szorulnak, abban leljék örömüket.

„vagy fokozatosan csináljam? napról napra egyre kevesebbet segítsek nekik?”

Ne fokozatosan, napról napra egyre kevesebbet, hanem hagyd azonnal abba, ha a munkád ezt lehetővé teszi, de mindenek előtt tégy szert lelki erőre, helyes öntudatra, önbizalomra, ne várj másoktól szeretetet. Szeresd magadat, akkor mások is szeretni fognak.

2012. nov. 8. 14:09
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem értem, egyáltalán minek segítesz te másnak? Nincs saját feladatod? Foglalkozz azzal, és kész.

Amúgy már rég megállapítottam, hogy ezért keresnek jobban a férfiak. Nem mert a világ olyan szemét, hogy szegény nőket kiszipolyozza, hanem mert piszokul nem tudjuk magunkat jól menedzselni. Folyton ez a megfelelési kényszer, emiatt a hülyeségig hagyjuk kihasználni magunkat. És mi az eredménye? Még több lenézés. NEM SZABAD!!!

Van saját munkád, azt végzed el, nem másokét. Neked nincs szükséged rájuk, nekik legyen szükségük rád!

Legyen társaságod munkahelyen kívül, mert ha azt látják, hogy ennyire rájuk szorulsz, akkor ez a lényeg.

Tényleg elég szánalmas lehet egy teperő kislány, már ne is haragudj... NEM, ezt nem csinálhatod többet, tessék kicsit erősebbnek lenni!

2012. nov. 8. 14:41
 14/15 anonim válasza:
Ne légy vissza húzódó!
2012. nov. 9. 11:39
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!!:)
2012. nov. 9. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!