Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A mai fiatalok között már...

A mai fiatalok között már "gáznak" számít, ha valaki rasszista, esetleg homofób?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ez általában kizáró ok párkapcsolatnál? Tudom, hogy a cigányokat kb. senki sem szereti, de ha valaki valami rosszat mond a négerekre, zsidókra, homoszexuálisokra, az már bigott, elmaradott és rasszista?
2012. nov. 5. 11:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
51%
A kormány tehetetlensége , tehetségtelensége , szűk látókörűsége és impotenciája miatt a rasszizmus erősödik is.
2012. nov. 5. 14:47
 12/17 anonim ***** válasza:

Azt kérdezted, hogy például egy párkapcsolatnál kizáró ok lenne-e. Nos, nálam például mindenképpen. Egyrészt a szakmámból adódóan, mivel hátrányos helyzetű emberekkel foglalkozom, hát nem választanék olyan társat, akinek a gondolkodása szöges ellentéte az enyémnek. Másrészt furán is venné ki magát, ha teszem azt, antiszemita párom lenne, tekintve, hogy nem kevés zsidó felmenőm volt.

Viszont nem jelenthetem ki általánosságban, hogy minden nőnél kizáró ok lenne. Sokan vannak, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak, illetve még többen azok, akiknek ezekben a témákban nincs igazán határozott véleményük, de nagyon is imponál nekik, ha egy férfi így áll ehhez a kérdéshez, mert bizonyos nők szemében az ilyen férfi erősnek, határozottnak tűnik.

2012. nov. 5. 19:02
 13/17 anonim ***** válasza:
Van akiknél igen, van akiknél nem. Ugyanúgy megosztottak vagyunk, mint a többi korosztály. 16l
2012. nov. 6. 18:06
 14/17 anonim ***** válasza:
23%
Nem én is utálom a cigányokat ez van.
2013. jan. 5. 14:33
 15/17 anonim ***** válasza:
40%
Rasszizmus nem gáz, az élettapasztalat, aki nem látott cigányt az nem tudja milyenek.
2013. febr. 2. 18:17
 16/17 anonim válasza:
86%
Sohasem jonnek olyannal ossze akinek az ertekei ennyire masok, mint nekem. Lehet akarmilyen uriember, kedves, okos es jokepu nalam ez kizaro ok. Ha valaki az alapjan itel meg valakit, hogy milyen a borszine vagy kit szeret (ha felnottek es mindket fel beleegyezesevel tortenik, nem bantva senkit), az nagyon felszines es arra sem veszi a faradtsagot, hogy megismerjen valakit. Szerencsere a parom is igy gondolkodik, mint en es a fiunkat is ilyen szellemben neveljuk. A gyulolet sohasem jo megoldas. Es igen hozzank is tortek be, es igen akit elfogtak cigany volt. De megsem utalom kollektiven az egesz rasszot. Egy ember buneert mert kellene masik embernek is bunhodnie. A szuleim engem is toleranciara es elfogadasra tanitottak. Emellett a batyam is meleg es nagyon elkeserit, hogy mennyien bantottak ot kiskoratol kezdve, csak mert mas volt, mint a tobbiek. Legalabb a csaladunk maximalisan kitartott mellette, es otthon senkitol sem hallott egy rossz szot sem. 26N
2016. okt. 26. 18:24
 17/17 anonim válasza:

A homofóbia gaz. Nem csak a fiatalok de az idősebbek körében is. Egy kiegyensúlyozott embert nem zavar.

A rasszizmus is gaz. Az egy dolog ha pl a tapasztalataid alapján azt állapotod meg, hogy a cigányok nagy része lop. De ettől meg nem fogsz minden cigányt egy véka alá venni. Pl ha látsz egyet a boltban nem az lesz az első gondolatod hogy biztos lopni fog. Ha ez az első gondolatod akkor baj van a fejben és dolgoznod kell rajta.

Minden ember 0-ról indul és a cselekedetei döntik el hogy pozitív vagy negativ lesz e a szemedben. Legalabbis a legtöbb embernel szerencsere így van.

2020. szept. 5. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!