Milyenek a német emberek? (lent)
Németországba készülök pár hónapra,kíváncsi vagyok,milyenek az ottaniak,hogyan fogadnak egy más országból érkezőt,pl.,vagy csak egyszerűen,milyen típusuak. Saját tapasztalat is jöhet. Előre is köszi.
27/L
Kedves kérdező,én 5 évig éltem Dortmundban, elég pesszimistán indultam ki,amit hallottam a németekről,nem volt túl pozitív(pl. a történelmi hátterük miatt),viszont kellemeset csalódtam. Akikkel én találkoztam(volt egy pár) mind nagyon barátságos és tisztelettudó volt,néha úgy éreztem,sokkal inkább egy hullámhosszra tudok kerülni velük,mint a magyar emberekkel. Szóval én csak jót tudok mondani róluk :) Egyébként hova készülsz?
26/L
Köszönöm szépen :)
Első : Kölnbe készülök.
Bar a magyarokat a vendegszeretetröl reklamozzak, en is nagyobb vendegszeretetet, emberseget tapasztaltam Nemeto-ban es Ausztriaban is.
A közlekedesi kultura is sokkal normalisabb, bar az igaz, ott is megvan a nagyvarosi (tolakodosabb, autojukkal szemben hanyagabb) es a nagyvarostol tavolabbi (autojukra vigyazo, toleransabb) stilus. A körforgalmakban mindenki indekszel, mert igy segiti a masik, körforgalomba beteröt - mig Magyaro-on "vezetni tudas"-nak szamit, ha valaki nem indekszel. A hozzaallason tul, a rendszamon is latjak, hogy idegen vagy, emiatt is megertöbbet, toleransabbak. (Mig Magyaro-on, nem egyszer, külföldi autoval ezzel ellentetesen pont azert "szivoznak", mert irigyek a külföldi autora.)
Szerintem a jobb eletszonvonal miatt kevesebb az irigyseg, rossz erzes, es ezzel magyarazhato rossz szandek. (Ahogy a magyaro-i sötetbörü nepcsoportban is emiatt több a bünözes...stb. Tisztara ugyanaz az ok!)
A németek nagyon jó fejek.Én jobban eltudok velük lenni mint a magyarokkal.Olyan nyugodtak , segítőkészek , nyitottak és barátságosak.
Néha amikor részegek akkor előjön az igazi német énjük.
A vezetési mentalitásuk tényleg nagyon jó , udvariasak.Például Magyarországon amikor vezetek akkor a D rendszámos autók mindig beengednek maguk elé sáv váltáskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!