Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyenek a német emberek? (lent)

Milyenek a német emberek? (lent)

Figyelt kérdés

Németországba készülök pár hónapra,kíváncsi vagyok,milyenek az ottaniak,hogyan fogadnak egy más országból érkezőt,pl.,vagy csak egyszerűen,milyen típusuak. Saját tapasztalat is jöhet. Előre is köszi.

27/L

2012. nov. 3. 13:59
 1/9 anonim válasza:
100%

Kedves kérdező,én 5 évig éltem Dortmundban, elég pesszimistán indultam ki,amit hallottam a németekről,nem volt túl pozitív(pl. a történelmi hátterük miatt),viszont kellemeset csalódtam. Akikkel én találkoztam(volt egy pár) mind nagyon barátságos és tisztelettudó volt,néha úgy éreztem,sokkal inkább egy hullámhosszra tudok kerülni velük,mint a magyar emberekkel. Szóval én csak jót tudok mondani róluk :) Egyébként hova készülsz?

26/L

2012. nov. 3. 14:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy általánosságba segítőkészebbek. Pl. nem egyszer volt, az utolsó pillanatban vettem észre hogy át kell sorolnom az autópályán jeleztem és beengedtek. Nálunk meg ugyanebben a szituban jó hogy le nem löknek az útról. Vagy amikor gyalogosan eltévedek. Itt nálunk csoda ha valaki megáll és azt mondja: "nem tudom". Ott meg megáll, gondolkodik, tényleg részletesen elmondja hogy merre kell mennem. Vagy boltban, itt megkérdek valamit egy eladótól, akkor jó ha válaszol egy szót, ott meg normálisan több mondatos választ kapok egy ugyanolyan szituációban.
2012. nov. 3. 14:10
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :)

Első : Kölnbe készülök.

2012. nov. 3. 14:12
 4/9 anonim válasza:
Szóval Köln :) Észak-Rajna-Vesztfáliai Dortmund is,szóval szerintem nem lesz gond. Előre is jó utat :)
2012. nov. 3. 14:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Bar a magyarokat a vendegszeretetröl reklamozzak, en is nagyobb vendegszeretetet, emberseget tapasztaltam Nemeto-ban es Ausztriaban is.

A közlekedesi kultura is sokkal normalisabb, bar az igaz, ott is megvan a nagyvarosi (tolakodosabb, autojukkal szemben hanyagabb) es a nagyvarostol tavolabbi (autojukra vigyazo, toleransabb) stilus. A körforgalmakban mindenki indekszel, mert igy segiti a masik, körforgalomba beteröt - mig Magyaro-on "vezetni tudas"-nak szamit, ha valaki nem indekszel. A hozzaallason tul, a rendszamon is latjak, hogy idegen vagy, emiatt is megertöbbet, toleransabbak. (Mig Magyaro-on, nem egyszer, külföldi autoval ezzel ellentetesen pont azert "szivoznak", mert irigyek a külföldi autora.)

Szerintem a jobb eletszonvonal miatt kevesebb az irigyseg, rossz erzes, es ezzel magyarazhato rossz szandek. (Ahogy a magyaro-i sötetbörü nepcsoportban is emiatt több a bünözes...stb. Tisztara ugyanaz az ok!)

2012. nov. 3. 14:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :))
2012. nov. 3. 14:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A németek nagyon jó fejek.Én jobban eltudok velük lenni mint a magyarokkal.Olyan nyugodtak , segítőkészek , nyitottak és barátságosak.

Néha amikor részegek akkor előjön az igazi német énjük.

A vezetési mentalitásuk tényleg nagyon jó , udvariasak.Például Magyarországon amikor vezetek akkor a D rendszámos autók mindig beengednek maguk elé sáv váltáskor.

2012. nov. 3. 15:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is éltem ott 2 évig és azt élveztem a legjobban, hogy az emberek nem szóltak bele mindenbe. Itthon az összes szülésznő, postás, rendőr, de még a buszmegállóban ücsörgő néni is kioktat, befolyásol, megbüntet, leszól, kint nem ennyire gyakori az ilyen.
2012. nov. 3. 15:07
 9/9 anonim válasza:
Német származású vagyok, nagyon sok rokonunk él kint, van is házunk kint, évente többször megyek ki, én imádok ott lenni! Nagyon szeretem a gyönyörű helyeket, kajákat, a hangulatot én a nyelvet is szeretem. Az emberek tapasztalatom szerint barátságosak, vendégszeretők, segítőkészek és engedőkészek. Nyilván elfogult vagyok, mert származás miatt közel állnak hozzám, kicsi korom óta rengeteg időt eltöltöttem ott, a gyerekkorom egy része ott zajlott<3 Imádom:)) (Amúgy magyar-német származású vagyok, itt járok iskolába, itt lakok stb):)
2023. jan. 23. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!