Mik a mazochizmus lelki okai?
Figyelt kérdés
És a szadizmusé?2012. okt. 30. 12:24
1/2 anonim válasza:
Trauma, gyermekkori élmények. A lényeg, hogy az adott viselkedésmintához a személyiség a túlélést társította (lehetséges, hogy nem a saját viselkedésmintáját, hanem a szülőét, pl. szadista apa viselkedését veszi át). Felnőttkorban a mazochista akkor tud "kikapcsolni", ha fájdalmat érez.
2/2 anonim válasza:
Engem például gyerekkoromban mindig vertek, ha nem hoztam haza az iskolából jó jegyet, vagy más okból is mogyorófa pálca suhintás.
Gondolom ezért, lettem mazochista. Szeretem a fájdalmat csak úgy tudok elélvezni, de engem még a megalázás, a szolgálás is érdekel és sok más perverz dolog. Ezek miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!