Ha a 10. -es gyerekednek 2,8 az átlaga, és a másik hónapban javít 4,5-re úgy, hogy egyedül él egy albérletben. Téged nem terhel anyagiakkal, akkor hagynád egyedül lakni továbbra is?
Éreztem, hogy nem a szülő vagy, csak azt hittem, hogy a gyerek várja itt, hogy úgymond neki adjunk igazat.
A kérdésre válaszolva, nem hagynám. Ezt egy szülő nem is teheti meg. 15 évesen még gyerek, mindenképpen felnőtt felügyelet kell. (szerintem erre jogszbályis van)
Vagy lakjon a szüleivel, vagy kollégiumban.
Azért a sztori több sebből vérzik. Mi az, hogy nem terheli a szülőt anyagilag. Ki fizeti az albérletet és a kiadásait?
A másik, hogy egy hónap alatt értelmezhetetlen az, hogy valaki javít az átlagán. Ezt csak hosszabb idő alatt lehetne megítélni, de amúgy is mindegy, a válaszom mindenképpen nem.
valószínűleg problémátok van azzal, hogy értelmezzétek azt, amit olvastok. nem ítéllek el, nem tehetsz róla.
olvasd el még egyszer kérlek, hátha most menni fog.
szeptemberben az átlaga(csak az szeptemberi) 2,8 októberben az átlaga 4,5
Kedves Kérdező!
Értem én, hogy a szeptemberi és októberi átlagát írtad, de nem hiszem hogy ebben a két hónapban olyan sok jegyet kaptak, hogy van értelme javításról beszélni. Novemberben meg lehet, hogy 1,5 lesz az átlaga. Tanulmányi átlagot minimum fél évre érdemes számolni.
Nehéz eset vagy. Szeptemberben kapott jegyek átlaga 2,8. Októberben kapott jegyek átlaga 4,5. Eddig nem voltam biztos benne, hogy szellemi problémákkal küzdesz, most már igen :).
Nem, nem vagyok hajlandó, csak nem érdekelt, hogy választ kapj rá. A gyerek nagyon tehetséges, külföldre jár vízilabda meccsekre. Nyáron sokat dolgozott, főleg költöztető cégnél, ismerősöm által beszervezve. Évközben is keres havi 50et, de ez változó. A munkája lényege, hogy egy megadott dologról kell szórólapokat terjeszteni, majd a beérkező hívásokat átirányítania.
És ez volt olyan *****fontos?
A 15 éves gyerek az. Tuti, másképpen nem akadt volna ki ennyire a semmin.
Amúgy nem értem, hogy minek tetted fel a kérdést. Mit akarsz hallani, ja tudom azt, hogy IGEN hagynám.
A válasz erre az, hogy sok minden befolyásolja. A családi háttér, az ok amiatt elakarsz költözni, a szülőkkel való kapcsolat stb. stb. Te jelenleg megerősítést vársz a te elképzelésedre, ezáltal biztosabb leszel a dologban. Ne itt várd, hogy enni info alapján igennel vagy nemmel válaszoljanak neked.
Egyik. Lehet zsír gazdagok a szülők. Mondjuk 3 misiből adni a gyereknek 50-100 ezret albira, meg kajára az nem megterhelő. :) Meg mások is odaadják, és természetesnek veszik, hogy amíg nem dolgozik rendesen a gyerek, támogatni kell.
Másik. Én gimi után az egyetemi éveim alatt rühelltem a koleszban b.szkódni. Irigyeltem azokat, akiknek nem kellett másokhoz alkalmazkodnia, akkor kel-fekszik, amikor akar. Meg tud felvinni csajokat is, és nem kell a többieket elküldeni moziba. :D
Harmadik. Még csak 15 éves a gyerek. Tegyük fel, hogy most önállósodik (3-4 évvel korábban, mint a többiek, mondjuk a kollégisták). Megtanulja bekapcsolni a mosógépet. Megtanulja, hol van a bolt, meg a menza. De serdülő, vagyis gyerek esze van. Ha nincs aki ránézzen, könnyen bekerülhet valami balhés társaságba, vagy lezüllhet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!