Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam meg neki, hogy...

Hogyan mondjam meg neki, hogy már túl sok nekem az, amit csinál!?

Figyelt kérdés

Van egy évfolyamtársam az egyetemen, két szakot visz egyszerre, segítséget kért, hát a szárnyaim alá vettem, miért is ne tenném. Én szívesen elmagyarázok mindent ha tudok, vagy segítek az évközikben, de ez már totálisan átbillent valami másba.

Én értem azt, hogy nehéz helyzetben van, ő tartja el a családot, sokat dolgozik és mellette alig van ideje bármire is, de amikor már 2-3 hete minden héten szombat vagy vasárnap éjjel hív fel, hogy ezt és ezt nem érti segítsek már, akkor eldurran az agyam.

Én úgy osztom be a hétvégéimet, hogy azt tanulás nélkül tölthessem, a párommal, pihenéssel többnyire. Igenis zavar, hogy ennek a kellős közepébe rondít bele, amióta kiszagolta, hogy szívesen segítek.

Ha ez nem lenne elég, ha én elmagyarázok neki valamit, akkor úgy csinál, mintha ez magától értetődő lenne és igazából semmi újdonságot nem mondtam volna, avagy még bele is köt, hogy szerinte nincs igazam, pedig tudom, hogy úgy van, ahogy mondom, de már belefáradtam.

Az eddigi legjobb élményem az volt, amikor nekem esett feladatokkal és én közöltem vele, hogy eddig nem volt időm ezzel foglalkozni, így fogalmam sincs az egészről, nem tudok segíteni. Erre ő kioktatott, hogy akkor szervezzem át a programom és álljak neki azonnal, mert ő is most csinálja és akkor segíthetnék közben neki... Persze nemet mondtam rá, mire lekezelő hangon közölte, hogy igazam van, sz*rjak bele az egészbe.

A tegnapi hívásánál megkértem, hogy engem hétvégén legyen kedves ne zaklasson ilyesmikkel, ki van kapcsolva az agyam és nincs kedvem ehhez, suli időben állok rendelkezésére. Hát megkaptam, hogy önző vagyok, merthogy neki csak ilyenkor van ideje tanulni... Még én érzem rosszul magam! Hagyjam a fenébe és ne is reagáljak többet a megkereséseire?

Elegem van abból, hogy minimális hálát sem kapok, ámde elvárások tönk elegével állít szembe!!!

2012. okt. 22. 12:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Tiltsd le a számát és kerüld. Ebből érteni fog. Éjjel miért nem kapcsolod ki magad?
2012. okt. 22. 12:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Talán meg kellene mondani neki, hogy a segítség nem azt jelenti, hogy rendelkezésére állsz éjjel nappal, hanem hogy HA ráérsz és akarsz, akkor segítesz neki.

Egyébként meg telefont kapcsold ki vagy ne vedd fel, ha hív, főleg ne éjjel és ne hétvégén. Állítsd be úgy a telefonodat ilyenkor, hogyha ő hív, néma legyen.

Egyébként nem te, hanem ő az önző. Ossza be ő az idejét, igazodjon hozzád. A segítséget meg illik megköszönni.

Lehet, durva lennék és megmondanám, hogy keressen más balekot magának, aki úgy ugrál, ahogy ő szeretné.

2012. okt. 22. 12:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Én ezek után simán megmondanám, hogy keressen egy balakot, akit zaklathat hétvégén... ennyi! A telefont pedig többé hétvégente ill. esti időpontokban ne vedd fel neki!
2012. okt. 22. 13:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Inkább ő az önző.Mondj neki egyszerűen nemet és kész,különben a szemedet is kilopja.
2012. okt. 22. 19:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy túl elnéző voltam és ezt ő ki is használta. Tegnap háromszor hagytam végigcsörögni a telefont hátha ért belőle, de nem. Negyedszerre felvettem, megkérdeztem mit szeretne, majd roppant udvariasan megkértem, hogy engem hétvégén hagyjon békén. Ha ebből sem ért, akkor tényleg hanyagolom mostmár, én igyekeztem jófej és segítőkész lenni, de nem szeretem ha cserében ledarálnak. Már a páromat is zavarta/zavarja.
2012. okt. 22. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!