Szerintetek ez kamu vagy tényleg igaz?
Ma kaptam körlevélben, bemásolom:
Sajnos szinte már közhellyé alakult a "mentsük meg az esőerdőket" szlogen, de mégis sokan nem gondolnak bele, hogy ha csak egy képet keresünk a neten akkor is károsítjuk az esőerdőket. Ez nem vicc, halálosan komoly. Hiszen hatalmas szervereken keresztűl kapjuk meg másodpercek alatt a kért információkat. Ezeket a szervereket működtetni kell, ami bizony rengeteg energiát emészt fel, és iszonyatos mennyiségű szén-dioxidot bocsájt a levegőbe.
Nos erre is találtak egy igazán klassz megoldást azok, akiket tényleg foglalkoztat a bolygónk és az esőerdők sorsa. A Yahoo és a Bing támogatásával csináltak egy olyan kereső szolgáltatást, amelynek a szervereik amennyire csak lehet "zöld" energiát használva futnak. Sőt, a bevételeinek 80%-át az esőerdők megmentésére ajánlják fel!
Néhány kattintással az alapértelmezett keresővé tehetjük az oldalt, és máris jobb érzéssel fogunk keresgélni, ezt megigérhetem. Ide kattintva egy rövid videó segítségével megnézhetjük a kereső működését.
És miért pont az esőerdők? Az esőerdők tisztítják a Föld levegőjét, és emellett rengeteg különleges állat otthona és nem utolsó sorban egy hatalmas gyógynövénykert is, rengeteg olyan növénnyel, aminek a gyógyhatását még nem ismerik pontosan a tudósok. Az őslakosok sok száz gyógyító növényt ismernek. Ha előbb pusztulnak ki a növények, mint hogy a kutatók megfejtik a titkukat, akkor talán ott pusztul a rák, vagy egyéb ma még gyógyíthatatlan betegség gyógyszere is.
Akiket esetleg a jegesmedvék sorsán keresztűl jobban lehet motíválni, azoknak összekapcsolom a két dolgot. Ha megvédjük az esőerdőket akkor csökkentjük a globális felmelegedést és talán nem pusztulnak ki a jegesmedvék, hiszen megmarad az életterük.
Mentsük meg az esőerdőket!
És a linkek:
Ők le vannak maradva hozzám képest, telepits inkább engem a gépedre.
Addig is mig nem döntesz ahányszor a zöld kézre nyomsz a hozzászólásomnál annyi fát mentesz meg az esőerdőkben. Ez nem vicc, komoly! Ráadásul igy a jegesmedvék is megmaradnak.
A nagyon zöldeknek privátban küldöm a red4me_setup telepitő csomagot.
"Ma kaptam körlevélben"
Átlagfasság.
red4me, Te akkora hülye lehetsz, hogy már ezért megéri telepíteni téged :)
Jól van na, csak kérdeztem, nő vagyok, szőke vagyok.
Ez ügyben, hogy tényleg energiatakarékosan működik, és tényleg adományoz is, még nem találtam hivatalos infót, így az Ecosiáról nem nyilatkoznék.
De ha energiatakarékos keresőt akarsz, akkor ott van a [link]
Ez a google-nak egy egyedi keresője, ami egyszerűen csak azon alapul, hogy a fekete szín megjelenítése sokkal kevesebb energiát igényel, mint a fehéré ;)
Ez elég tudományosan hangzott, elhiszem Neked :)
(Vagy nagyon okos emberek vannak, vagy nagyon jól tudnak úgy beszélni, hogy ne értsem, s ezért inkább lehiszem.)
A te örök problémád abban áll, hogy mindent elhiszel, amit nem értesz. És úgy tűnik, sok mindent elhiszel.
Az esőerdők tényleg fogynak. De nem ezért. Ez csak egy közönséges reklám. Úgy hívják, hogy párhuzamos marketing. Jó lenne, ha megértenéd. A kereső egy szoftver. A hardveren, azaz a számítógépeken fut. Ez is és még sok más is, ugyanazon a gépen. Ha nem használod, attól még fut más is a gépen, tehát nem lehet azt kikapcsolni. A neked ajánlott kereső is gépen fut. Ugyanolyanon, mert azokat nem sokan tudják gyártani. Vagyis az esőerdők nem függnek a programodtól. Csak a képektől. Azoktól is csak kicsit, mert van más, amitől sokkal jobban fogynak. Viszont a kereső tulajdonosának profitja attól függ, be tud-e téged etetni. Mindegy hogyan, csak higgy neki. Esőerdővel, atombombával, körlevéllel, vagy anélkül, csak higgy. Te pedig engedsz a felszólításnak, hiszen olyan aranyos. Az. De mérhetetlenül cinikus és mohó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!