Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Munkanélküliek! Hogy néztek ki?

Munkanélküliek! Hogy néztek ki?

Figyelt kérdés

Néha már azon töröm a fejem, hogy a pályakezdő titulusom mellé a külsőm se a legjobb a munkáltatóknak... kövér vagyok (és nő), bár már 25 kilót lefogytam és jelenleg is formálom az alakom keményen, de nem eszetlenül. (szüleim hibája, hogy anno meghíztam, ebbe nem fogok belemenni, hamarabb is észbe kaphattam volna, de így jött össze, anyagilag is)

Nőként meg ugye még nehezebb, úgy látom, nálunk jobban szelektálnak a munkáltatók, minél szebb legyen alapon...

Ti, hogy látjátok, érzitek?

Meséljetek a tapasztalatokról! Köszönöm!

2012. okt. 12. 12:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

7-es: értem én, hogy vannak olyan helyek, és talán túlzásba esek azzal, hogy tuti a külsőm is ennyire rásegít, láttam én már kétszer kövérebb nőt Mekiben eladónak (pedig ez mekkora negatív reklám is lehet) és ahol nyaraltunk, ott volt a reggeliztetős nő, ő is elég kövér volt. (mindazonáltal egy tündérbáj volt mindenkivel)

Szóval sok mindent én se értek és lehet nem is ez a baj. Igyekszem én, még csak 3 hónapja keresek munkát, de szakmázás előtt 1 évet otthon csücsültem és a sok negatív otthoni kritika is betett. (miét nincs munkád, neki miért van? blabla...)

2012. okt. 12. 13:54
 12/18 anonim ***** válasza:

# 9/11 ma 13:48

Egy budapesti szekhelyu nemzetkozi iskolanal dolgozom. De nem tudom ez milyen szempontbol relevans.

2012. okt. 12. 16:05
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Kedves HR-es, nem jutott neked egyszer sem az eszedbe, hogy esetleg a legjobb jelentkezőket szórod ki kizárólag a nevük és kinézetük alapján? Akik nagyon jó munkatársak is lehetnének; előbb-utóbb úgyis megszoknád a nevüket és a kinézetüket is.
2012. okt. 12. 19:45
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, született ez is, az is, ha valami érdekes van még, hallgatlak titeket!

Még a kizárós embernek is köszönöm a válaszát, így legalább tudom, hogy nem hülyeség, ha úgy érzem, a külsőm negatívan hat.

De az biztos, ha elérem az álomsúlyt, ami alig fél év, biztos sok ember orra alá fogom nyomni a régi képemet magamról, hogy így merjen kritizálni bárkit is előttem...

2012. okt. 12. 21:49
 15/18 anonim ***** válasza:
Láthatok rólad egy képet?:)
2012. okt. 12. 21:58
 16/18 anonim válasza:
100%

Ohhhh boy vagyis 8-as! XD

Lefogadom, hogy kamu volt amit írtál, de ha nem hát akkor viszont ritka nagy paraszt vagy! Egy név vagy egy kép miatt leírni valakit akit nem ismersz??Na ne már!!!!Gondolom neked a neved és a pofád is olyan felül űberelhetetlen,hogy megengedheted magadnak ezt a lekezelő magatartást!Remélem egyszer megtudod milyen az amikor a neved vagy a fényképed alapján könyvelnek el és majd a szépen megírt önéletrajzodat utólag a kukában cseszheted!Mert hát tudod..Egyszer hopp másszor kopp...;)

2012. okt. 14. 14:33
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Az en oneletrajzom nem vegzi a kukaban mert olyan tanulmanyi eredmenyek, gyakorlatok, munkahelyek es tapasztalatok vannak rajta amik vonzova tesznek a munkaltatok szamara:) Es akkor meg nem is beszeltunk az uberelhetetlen nevemrol es pofamrol.

Arrol meg nem beszelve hogy ha mondjuk kozgazdasz vegzettseggel kutatobiologusnak jelentkezem, akkor nem sertodok meg ha nem hivnak vissza. Mondom ezt arra peldaul, hogy ha egy allashirdetesben oda van irva hogy mi KELL, illetve mi ELONY, es neked se az nincs meg ami kell, se az ami elony akkor ne lepodj meg ha nem a tied lesz a munka.

A szemelyeskedest pedig nagyon szepen kerem hogy mellozzuk, en se vonok le messzemeno kovetkezteteseket abbol hogy jonehanyatok nem tud helyesen es osszefuggoen irni.

2012. okt. 15. 15:01
 18/18 anonim válasza:
100%

"Hat bevallom oszinten hogy en sem szivesen veszek fel csunya embert...Sot nalam mar egy csomoan azzal elvagjak magukat hogy hulye a nevuk:D Tudom nem szep dolog, meg nem ez kellene hogy szamitson, de az oneletrajzon az elso amit megnezek a FEJ meg a NEV, ha valamelyik nem tetszik akkor kuka...Fontos hogy szimpatikus legyen az ember, es kesz. Ha az elso benyomasom rossz (mert megijedtem mondjuk a kepetol, vagy elnevettem magam a neven) akkor abbol ma szerintem egeszseges munkakapcsolat nem lehet."

"Az en oneletrajzom nem vegzi a kukaban mert olyan tanulmanyi eredmenyek, gyakorlatok, munkahelyek es tapasztalatok vannak rajta amik vonzova tesznek a munkaltatok szamara:) Es akkor meg nem is beszeltunk az uberelhetetlen nevemrol es pofamrol."

Hát ha már a helyesírásnál tartunk...Nos úgy gondolom, hogy neked sem ártana ékezetet használnod! :) Ha személyeskedésnek veszed ha nem,az írásodból is lejön, hogy ritka nagy arcod van!Ami nem feltétlenül kelt pozitív hatást az emberekben!Az teljesen jó ha ilyen sikeres vagy, ( amennyiben tényleg így van) de hidd el még inkább előnyödre válna, ha egy kicsit szerényebb lennél!Értem én, hogy fő a magabiztos, határozott megjelenés, de nehogy még a végén valaki ezt a fajta viselkedést arcoskodásnak vélje és belemásszon a képedbe!De ez csak az én szerény véleményem!

2012. okt. 15. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!