Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitől lesz valaki jó író?

Mitől lesz valaki jó író?

Figyelt kérdés
Születni kell rá,vagy fejleszteni magunkat?Vagy mindkettő?Ki foglalkozik itt írással?Kritizálta valaki a novellátokat?

2012. okt. 10. 23:19
 1/7 intrepid ***** válasza:

Alapból, kell egy jó kis pörgős fantázia. Nem árt az irodalom elméletét tudni, hogy egyáltalán mi az amit írsz, novella, esszé, ujságcikk, és a többi, amit irodalomórán tanítanak. Szerintem az alap kell, hogy legyen, ez jeles. Ki kell olvasni egy kissebb könyvtárat, hogy fejlődjön a szókincsed, és ne írjad meg ugyanazt te is, amit más már megírt. Ha mindez nem vette el a kedvedet, akkor tudjad, óriási a konkurencia, írásból csak a legjobbak tudnak megélni. Ha vannak már írásaid, akkor könyvkiadók, újságok

szerkesztőségeit kell ostromolni, ha szerencséd van, és tehetségesnek találnak, akkor segítenek. Ha nincs akkora szerencséd, akkor néger leszel, (más adja ki a saját nevén az írásodat, ad valamennyit a honoráriumból, és örülsz,hogy pénzt látsz.)

2012. okt. 10. 23:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Születni is kell rá, de lehet fejleszteni. Az egész az elhatározás kérdése. A kritika mellékes, de érdemes szüleidnél próbálkozni. Ha az megnyerte tetszésüket, akkor először ingyen novellákat írj, amit közösségeknek szánsz. Az itt szerzett kritikával helyes irányba tereled az ízlést, fantáziát, és a szókincsed is növekszik! Nem fontos az irdalom nyelvtan kiválóság, ami a legfontosabb, hogy állandóan olvass! Olvass! Olvass! És Olvass!
2012. okt. 11. 00:13
 3/7 anonim ***** válasza:

erre a kérdésre sincs konkrét válasz.

jó dolog ha van tehetséged az íráshoz,nagy a képzelőerőd,de az is fontos h művelt legyél és nagy szókincscsel rendelkezz.

az sem mind1 h milyen témában/stílusban írsz.nyílván 1 fantasztikus regény megírásához kell fantázia és kitartás amíg mindent részletesen leírsz.de ugyan akkor egy gazdasági/politikai íráshoz már megint csak más szükséges.

mindent lehet és érdemes fejleszteni,hiszen senki se születik profi írónak.

2012. okt. 11. 00:40
 4/7 A kérdező kommentje:

Vannak novelláim és sokat megmutattam már másoknak,szakértőknek is,kaptam jó és rossz kritikákat is.De viszont a többi amatőr íróhoz képest úgy érzem,baromi keveset olvastam és le vagyok maradva.Van mit pótolnom,tized annyi könyvet nem olvastam el.

1 Nem akarok néger lenni.:D

2012. okt. 11. 09:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, mit értesz jó alatt. Mert az, hogy tehetséges vagy és élvezetes, értékes dolgokat írsz, korántsem jelenti azt, hogy el tudod adni a könyveidet. Manapság az tudja eladni a könyveit, akinek jó a marketingje, és olyan szemetet ír, amire a legtöbben vevők.
2012. okt. 11. 11:39
 6/7 A kérdező kommentje:
5 Ez sajnos egy más kérdés.Meg az is,hogy az emberek manapság nem igazán olvasnak,mert ott a tévé,meg a gép.Szóval eléggé reménytelen pálya.
2012. okt. 11. 14:26
 7/7 anonim válasza:
Én is írok, mondjuk nem novellát. Elmondhatom, mi a véleményem, te meg majd eldöntöd hasznos-e számodra. Még nem vagyok író de az szeretnék lenni. Kisebb koromban írtam pici, 4-5 oldalas könyvecskéket illusztrációval meg minden. Ezeket csak úgy írtam, mert láttam valamit a tv-ben és gondoltam írok valami hasonlót. Jó is volt. De ma már komolyabban elkezdtem egy regény írását. Kb. a 7. fejezetnél tartok. Sok ikletet adott egy számomra jó könyv, de az is sokat segített, hogy amikor az első oldalakat pötyögtem, élveztem. És nem az számított, hogy jaj most írjak valamit. Hanem azért kezdtem el mert kedvem és ötletem volt. Ha szeretnél író lenni azt javaslom olvass sokat, ami bővíti a szókincsed, valamint ne erőltesd! Ez nagyon fontos! Akkor írj, ha van miért!
2014. okt. 25. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!