Mit csináljak, ha 20 évesen nem találok munkát?
1,5 évig dolgoztam korábban, de megszűnt a munkahelyem és azóta semmit nem találok. Ennek már 2 hónapja, a tartalék pénzem lassan elfogy, nem fogom tudni fizetni a társas albérletem, haza azonban nem tudok költözni (nem, valóban nem mehetek haza).
Mindent megpróbáltam, rengeteg helyre beadtam jelentkezésem, hiába... kezdek egyre jobban kétsébeesni, mit tegyek még?
én 2007 júliusa óta nem találtam (csak közmunkát - összesen 15 hónapot) mostanáig munkát (most betanított munkát -operátor- végzek - diplomával, augusztus óta.) és ennek is rettentően örülök (sokkal jobb, mint otthon ülni, és várni az alamizsnát az államtól), örömmel megyek túlórázni is, ha mondják.
Tanácsként, annyit tudok mondani, menj be az önkormányzathoz, kérj segítséget (lakásfenntartási, foglalkoztatást helyettesítő stb.), talán még közmunkát is kaphatsz. Emellett pedig ne add fel a keresést.
Én diplomás mérnökként, felsőfokú angol tudással, 5-ös diplomával másfél évig kerestem munkát, közben dolgoztam vagy 5 hónapot, kihagyásokkal egy nemzetközi cég építkezésein. Majd felvettek éhbérért egy olyan céghez, ami majdnem csődbe ment. 8 hónap múlva ismét kezdhettem.
Most kaptam először olyan munkát, amit megfizetnek és talán hosszú távon is számolhatok vele. Ez a mai magyar valóság. Ja, közben beadtam ám vagy 200 önéletrajzot, voltam állásbörzén, az összes ismerős is segíteni próbált.
Ma, ha nem lenne munkám, akkor nem állást keresnék, hanem munkát. Azaz elmennék fizikai melózni, beindítanék egy kevés tőkével is indítható vállalkozást, vagy repülőre szállnék és elmennék külföldre lesz, ami lesz alapon. Biztos, hogy nem kezdeném elölről az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!