Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik könyvre mondanátok,...

Melyik könyvre mondanátok, hogy igazán megfogott benneteket, hatással volt rátok?

Figyelt kérdés
Tudna valaki ajánlani egy igazán jó könyvet? Olyanra gondolok ami tényleg megfogja az embert, nem csak végigszalad rajta hanem elgondolkodtat. Várom a címeket :)
2009. aug. 4. 22:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Erich Maria Remarque - A diadalív árnyékában

Szerintem ezen a könyvön nem lehet csak úgy végigfutni. Rengeteg okos gondolat van benne.

2009. aug. 4. 22:12
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem akarok átmenni a másik szobába szétnézni a könyveink között.Majd reggel írok néhány könyvcímet,de ezeket legfeljebb antikváriumokban kapod meg,vagy a könyvtárban olvashatod.,éppúgy,mint ez első válaszoló által ajánlottat.Azt küoönben én is tudom ajánlani.
2009. aug. 4. 22:32
 3/11 anonim ***** válasza:
nem tudom ki irta de magyar iró nő : csak a férjem meg ne tudja! :)
2009. aug. 4. 22:37
 4/11 anonim ***** válasza:

Asimov - Alapítvány (összes). Sci-fi. őrület! Imádom!

Raoul Renier - A sötét mersant sorozatból: A kárhozott / A Hitehagyott / A kívülálló (dark fantasy) - Sajna nem nagyon lehet megszerezni őket, kifogyott a készlet, de ha van ismerősöd...Minden szavát ittam, de húgom pl majd' elaludt rajta

Robert Ludlum - A Fantom (Bourne Identity) még a film megjelenése előtt olvastamm jóval, lebilincselő volt...a filmből mondjuk csak a lényeget hagyták ki, egy-két névtől eltekintve semmi sem egyezik benne a könyvvel.

Remélem valamelyik érdekes lehet számodra.

2009. aug. 5. 00:12
 5/11 anonim ***** válasza:

Cronin: A kalapkirály

Kundera: A lét elviselhetetlen könnyűsége

Marquez: Száz év magány

Babits: Gólyakalifa

Kolozsvári Gradpierre Emil összes novella

Csáth Géza novellák...

Dosztojevszkij: FEljegyzések az egérlyukból..

E. Bronte: Üvöltő szelek..

hirtelen ennyi jutott eszembe...

2009. aug. 5. 01:06
 6/11 anonim ***** válasza:
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak. Ha jól emlékszem, a neten is megtalálható elektronikus formában. Rám nem csak hatással volt, vagy elgondolkodtatott, hanem 2 hónapra kiütött. A film változatát messze kerüld el, a könyvet nagyon ajánlom!
2009. aug. 5. 02:25
 7/11 anonim ***** válasza:

Móra Ferenc : Aranykoporsó

Dumas : Monte Cristo grófja

Tudom, ezek nem manapság divatos regények, de engem ezek fogtak meg legjobban

2009. aug. 5. 14:14
 8/11 anonim ***** válasza:
Wass Albertnek minden könyve nagyon jó. pl: Egyedül a világ ellen, Vérben és viharban, stb.
2009. aug. 5. 14:53
 9/11 anonim ***** válasza:
haripotter
2009. aug. 5. 16:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Marilyn Manson (és Neil Strauss) - Nehéz út a pokolból

Ahhoz képest, hogy az életét (kb 10 évvel ezelőttig) és Marilyn Mansonná válását mutatja be, elég szókimondó, groteszk és bizarr. Rengeteg érdekesség van benne, és humorral van átitatva, DE rengeteg helyen elgondolkodtat. Én ugyan nagy rajongó vagyok, ezért is lehetett, de nem tudtam letenni a könyvet. Szerintem egy nem rajongónak is megéri elolvasni.

2009. aug. 5. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!