IV Kerulet ÚJPEST milyen hely? Nyugis? Nagy a Forgalom?
Figyelt kérdés
2012. okt. 2. 17:16
11/14 anonim válasza:
A magam részéről elfogult vagyok, mert megszületésem óta itt lakom. Mindenki egy kisvárosnak tekinti, mint ahogy az is volt 1950-ig. Beszélgettem olyanokkal, akik máshonnan költöztek ide. Legyen az Káposztásmegyer, vagy a központ lakótelepe, esetleg a kertvárosi rész, mindenkinek tetszik. Nagy a lokálpatriotizmus, az iskolában is tanítják a helytörténetet. A régi, megmaradt szép épületek még mindig szépek, vagy az új tulaj szépen állítja helyre. A közlekedés elég jó, mindenhonnan el lehet jutni mindenhova. Busz, villamos, metró, vasút, kerékpár, szabad a választás...
12/14 tanárnő válasza:
Pár éve vettem ott egy kis lakást, szerintem normális, élhető környék, remek közlekedéssel. Azonban láttam olyan utcákat, házakat is, amelyekbe nem mennék be. Szóval itt is -mint annyi máshol- környéke válogatja.
13/14 anonim válasza:
Újpest egy érdekes hely. Számomra olyan mintha bennragadt volna a múltban. (Engem lehangol, amikor arra járok).
A vicc az h a nevével szöges ellentétben van az állapota.
14/14 anonim válasza:
Totál felháborodtam az első néhány válaszon, hát ez nem igaz, hogy leócsárolják kedves kis kerületünket, és még a 8.-9. kerület ALÁ sorolják, hát ez döbbenetes! (Aki ezeket a hülyeségeket írta, menjen csak az Orczy térre vagy a Kálvária térre lakni, egészségére. Aki meg Kaposvárról fújozik, annak szívesen visszafújoznék, mert én többször jártam már Kaposváron és a felújított belvárosi sétálóutcák kivételével nem sok szívderítőt láttam, a külvárosról nem is beszélek...) Szóval vissza Újpesthez: a legjobb hely, ahol valaha éltem, persze a Sashegyen meg Telkiben nem laktam még, de összehasonlítva a VII.ker. piszkos-szemetes förtelmével, a belvárosi éjjel-nappali forgalommal, zajjal, hangoskodással, balhézással, messze a legnyugisabb, legcsendesebb! A kertváros kifejezetten módosnak tekinthető, tiszta, a lakótelepeken sem jársz bokáig a szemétben. Rengeteg gyerek van, sok a fiatal, megújult a kerület. Városkapunál, ill. piac mögött van kisebbség, kijjebb még Baross u. belső részén. Ennyi. Több lakópark épült, rengeteget fejlesztettek az elmúlt 10 évben a kerületben. A tömegközlekedés kiváló, gyors és pontos. Csak éjszakai járatból legalább 3-4 megy. Több park és játszótér épült. Bevásárlási lehetőség kiváló: több piac, rengeteg ABC, nálunk csak éjjel-nappali 3 van, 2 Tesco, Lidl, OBI, Baumax, kocsival (de BKV-busszal is) 15 perc az Auchan Budakalász és Dunakeszi. A környéken több túralehetőség van, a közelben 2 tó, strand, vasút-Volánbusz. Uszoda építése most kezdődik. Az emberek nyugodtak, jó a levegő, madárcsicsergés. Én nagyon szeretek itt élni a családommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!