Rossz barátnő vagyok, ha a barátnőmnek nem mondom el, ha kibeszélik a háta mögött a többiek?
A lány osztálytársaimnak az a hobbijuk, hogy MINDENKIT (legyen az a barátnőjük, akárki) kibeszélnek a háta mögött. És az egyik kedvenc témájuk az egyik barátnőm, aki egy osztályba jár velünk és azért fikázzák, mert kicsit ducibb, nagy a melle, és pont ilyen nagyon zsírosodó haja van. Viszont én az ilyeneket nem szoktam elmondani barátnőmnek, egyrészt azért, mert amiről nem tud, az nem is fáj neki, másrészt azért, mert amikor valakit kibeszélnek, azzal kezdik az egész mondandójukat, hogy -De lécci ezt ne mondjátok el senkinek...!
És nem tudom, más hogy van vele, de ha én egyszer megígérek valamit, azt legtöbbször be is tartom. Ráadásul régen évekig voltam az osztály "számkivetettje", hála a "legjobb barátnőmnek", aki mindenfélét mondott rólam a hátam mögött a többieknek, így megutáltatva velük...És azóta már sikerült megtalálnom velük a közös hangot, mégis próbálok minél jobban háttérben maradni, nem akarom, hogy egyszer amikor visszamondom barátnőmnek, hogy mit mondtak róla a háta mögött, kiderüljön, hogy tőlem tudta meg és megint ki lennék az osztályból közösítve.
Csak emiatt egy picit rosszul is érzem magam, mert mások általában elmondják a barátnőjüknek/barátjuknak, ha valami rosszat mondanak róla, én meg nem...
Mondjuk ha valami tényleg elég durva pletykát mondtak róla, elmondom a barátnőmnek, de akkor is a lelkére kötöm, hogy tényleg ne mondja el nekik, vagy ha beszél is velük erről, ne mondja meg, hogy tőlem tudja. De amúgy az ilyen kisebb dolgokról nem szólok neki.
Szerintetek emiatt rossz barátnő vagyok?
15/l
Én inkább annak ígérek valamit aki a barátom...ha ilyen idióták kibeszélik a barátaimat azok nekem senkik, főleg nem mondom azt nekik h nem mondom el senkinek.
De nekem inkább úgy tűnik hogy magadat akarod védeni nem a barátnődet. Hogy a végén ki ne beszéljenek téged is..
Nézd. Én is voltam a helyedben. Anno mi is kicikztük az osztályunk leggyengébb láncszemét. Furi lány volt. (igen én is kibeszéltem)
De 2,5 év után eljutottam oda ,hogy beszélgettem vele, és barátok lettünk.
Én anno BEVALLOTTAM, hogy ÉN miket mondtam róla és kértem a bocsánatát. Továbbá ha megint ki akarták beszélni megkértem őket, hogy ne ítélkezzenek felette, úgy, hogy egyáltalán nem ismerik. A becsület meg követelte, hogy ezt ne tűrjem. Én nem tudtam volna úgy a szemébe nézni, hogy ezt hagyom. Pedig én is penge élen táncoltam.
A vége az lett, hogy az osztály is elgondolkodott és befogadta a lányt. Happy End.
A kérdés az, hogy te egyéniség vagy vagy egy ember a tömegből? Tényleg a barátnőd a barátnőd, vagy csak egy személy, akinek hálás vagy, hogy elfogad?
És a becsületed megér annyit, hogy egy csoportért a sárba dobd, akiknek talán soha nem leszel több mint statiszta?
Nos?
Köszi a válaszokat.
Utolsó: Pont ez a baj, hogy én nem vagyok egyéniség, nincs semmi olyan tulajdonságom, amiért az osztályban szeretnének. Csak úgy vagyok és várom a jövő évet, amikor végre középiskolások leszünk és (remélhetőleg) tiszta lappal indulhatok.
Amúgy ez fura, mert még nem igazán gondolkodtam el ezen...ezzel a lánnyal úgy lettünk "barátnők", hogy összevesztem a volt barátnőmmel, aki mindenkit ellenem fordított, így kénytelen voltam vele barátkozni, hogy ne maradjak egyedül. És bár rájöttem, tök kedves és sok mindent megbeszélünk meg minden, de nem a legjobb barátnőm.
De amúgy lehet, hogy a saját érdekeimet nézem, de én inkább nem mondom meg neki, amiket mondanak róla a háta mögött, minthogy ugyanazokat éljem át, mint régen, vagy mint amit ma is átél nap mint nap az osztály legutáltabb gyereke (galacsinokkal dobálás, a fiúk kb. minden nap megverik valami hülyeség miatt, ok nélkül ordibálnak vele, 3 cm vastag matekkönyvvel a fejét ütögetik, télen rendszeresen addig dobálják az arcába a jégdarabokat, amíg el nem kezd bőgni, stb. És a gyerek, amikor szól is valamelyik tanárnak, hiába állnak ki mellette páran, a többiek sokkal többen vannak és nekik hiszi el a tanár, hogy az nem is úgy volt, ahogy ő mesélte...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!