Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Általánosságban is olyan...

Általánosságban is olyan bunkónak tartják a Szabolcsiakat?

Figyelt kérdés
én is ezen megyében lakom, egyik emberkével beszélgetve a chaten azt olvastam hogy biztos megint azok a bunkó Szabolcsiak. (nem nekem rám mondta) és elgondolkodtam hogy hát tényleg van itt jópár zűrös emberke de végülis hol nincs? más megyében is ez a helyzet vagy tényleg mi vagyunk csak olyan bunkók mint amilyennek elmondtak?
2009. aug. 3. 18:10
 1/10 anonim válasza:
100%
Szerintem ilyet csak azok mondanak, akik mindig általánosítanak. Egyébként én is szabolcsi vagyok. Ezek az emberek mindenkit és mindent általánosítanak. Pl: az USA az álmok országa, a négerek szegények ... stb. Nem az embert nézik. Sajnos ehhez a történelem is hozzájárult ilyen a fekete Szabolcs kifejezés. De szerintem ezzel nem kell foglalkozni, hiszen mi tudjuk, hogy milyen is ez a hely igazán, hogy Nyíregyházánál szebb megyeközpont nemigazán van.
2009. aug. 3. 18:25
 2/10 A kérdező kommentje:
így van
2009. aug. 3. 18:47
 3/10 anonim ***** válasza:

Szintén Szabolcsból írok, és magam is nagyon sokat tapasztaltam, hogy lenézik a szabolcsiakat. Még a debreceni barátaim is panaszkodtak (persze nem rám), hogy milyen emberek élnek felénk. Én is feltettem a kérdést; hogy talán Biharban Nem??! Azt mondták, hogy az azért más.:))

Szerintem nem érdemes ezzel igazán foglalkozni. Aki általánosít, hát tegye. Az ő baja, mert lehet pont emiatt nem fog megismerni élete során rengeteg rendes, kedves embert. Nemde?

2009. aug. 3. 19:24
 4/10 A kérdező kommentje:
én is így gondolom:) szerintem ugyanúhy megtalálhatóak bárhol. és nekem maga a tájegység is tetszik:D
2009. aug. 3. 19:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Szabolcsban sok a cigány, és ez tény, nem általánosítás. Azmár inkább, hogy a cigányok bunkók, tolvajok, koszosak és igénytelenek, de van alapja is.

Amúgy nem szabolcsi vagyok, de sok , nevetségesen jófej embert ismertem meg ott amíg ott laktam, egy olyan közösségbe jártam (szerepjátékos) ahova nagyon jófej emberek, míg ahol jelenleg lakom, hihetetlen nagy gyökerek járnak játszani...

2009. aug. 3. 19:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem voltak szabolcsi haverjaim az egyetemen és nem mondták, hogy emiatt beszólt volna nekik valaki. Tény, hogy nem a legjobb környék, dehát erről nyilván nem ők tehetnek...
2009. aug. 3. 20:29
 7/10 anonim ***** válasza:

pesten azt hiszik a szabolcsiakról, h kivétel nélkül bicskával járnak :D ...na igen, minket lehet általánosítgatni,de más népcsoportot nem...

egy szabolcsi lány

2009. aug. 4. 06:12
 8/10 A kérdező kommentje:
tényleg hallod mikor mi is kirándultunk pestre és kiderült hogy szabolcsiak vagyunk elég fura tekintetekkel pislogott ránk mindenki:D pedig eléggé hófehérke volt a társaság:)
2009. aug. 4. 11:53
 9/10 anonim ***** válasza:
52%
mi itt vasba nem sokat tudunk a szabolcsiakról, meg a megyéről se, nem is hallunk semmit róla
2009. dec. 10. 21:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Én nem tartom bunkónak a Szabolcsiakat.Elég sokszor hallottam viszont ,hogy rossz a közbiztonság ott ,sok a verekedés ,ilyesmi.Mikor Nyiregyházán voltam semmit nem tapasztaltam ebből,sok a szegény ott is ,dehát hol nem?
2009. dec. 11. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!