Van értelme folytatni?
A legjobb barátom (5. éve ismerem) a minap felhívott egy ügy kapcsán. A dolog önmagában nem is érdekes, az viszont annál inkább, hogy azt mondta, ha nem teszek meg neki egy szívességet azonnal (konkrétan meg kellett szakítsak minden kapcsolatot egy adott személlyel), akkor áruló vagyok, és érzéketlen. Megtettem,de ezt a két szót azóta nem tudom elfelejteni, és úgy érzem, soha nem is fogom tudni... nagyon ,,szíven ütött" a dolog, és úgy érzem, lehet, hogy itt a vége a barátságunknak...
Vélemények? Rossz-jó döntés lenne? Én azt gondolom, hogy egy barát ok nélkül nem mond ilyet az embernek, főleg, ha a legjobb barátodról van szó... Tapasztalat esetleg hasonló helyzetből fakadóan?
Normális válaszokat kérnék, fontos az ügy. Előre is köszönöm!
Így van.
egy barát nem megy át zsarolásba, hanem konkrétan érvel a dolgokról, de akkor sem szakítsa meg barátságot, ha nem úgy volna, az igaz barát a végsőkig kitartó.
Igen, én is így gondolom... habár, azt hozzáteszem, hogy a kérésének lehet, hogy volt alapja, mégis, ha én valamit kérek valakitől, akkor azt nem zsarolással (pláne nem érzelmi zsarolással, és pláne nem a legjobb barátom irányában) intézem el.
Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha ezzel az emberrel különválnak az útjaink. Megbocsájtani meg tudnék neki... de elfelejteni sosem tudom már, amiket mondott, és ez így már nem lenne őszinte barátság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!