Miért éljük ennyire a számítógép és az internet világát?
Erről beszélgettünk ma órán. Én is szeretek netezni, meg infós szakmán tanulok, de régen, mikor én olyan tízen akárhány éves voltam, a fiatalok bandázni jártak ki, elbeszélgettek egy-egy doboz sör mellett, ha leesett az első hó, akkor kimentek szánkózni, téli szünetekben senki nem ült otthon, ma meg mi van? :D A gyerek beül a szg elé, elkezd szánkós játékokkal játszani, meg hógolyót dob virtuálisan, plusz, ha unatkozik, kiírja face-re, hogy esik a hó, hideg van :D Nem tudom, de az én osztályomból többen - én is - még a valódi szánkózásnak, hónak stb..vagyunk a szerelmesei, de az utánunk következő generáció már valszeg nem kompatibilis :DD
18/l
Hát szerintem a következő generáció is úgy lesz, mint te, ugyanis te is már az információs társadalom terméke vagy. Már én is, 28 évesen, szóval te már bőven, nálad és a te korosztályodnál jobban már nem is lehetne senki :)
Nehogy azt hidd, hogy 10 éve minden teljesen másképp volt, a világ ennél sokkal lassabban változik! Igaz, hogy nem faceboo, hanem az iwiw meg a myspace ment akkor, és msn-en dumáltunk, de a többi szerintem kb ugyanez volt.
Az a baj, hogy sokan idealizálják a múltat, mintha akkor minden sokkal jobb lett volna, pedig nem! Régen is voltak olyanok, akik otthon ültek inkább, mert ilyen típusok, anyukámék korában tv-t néztek, rádiót hallgattak, akik nem szerettek hógolyózni, szánkózni, strandolni..stb, most meg a gép előtt ülnek, ugyanaz. Még régebben könyvet olvastak, levelezgettek...
Szóval mindig az volt, hogy az emberek egyik fele aktívabb volt a másik fele meg nem, és ez nem változik!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!