Miért drágábbak a lakások és családi házak a csendes környékeken?
Figyelt kérdés
Azért nem értem, mert nagyon sok emberrel találkoztam, akik imádják a zajt, az erős-hangos zenét és a bulikban a hangfalak előtt szeretnek táncolni. Ők a csendet nem birják. Ha csend van körülöttük akkor biztos, hogy bekapcsolnak valamit amit elérnek: rádiót, magnót, volkman-t stb. Engem hisztériás-idegbetegnek neveznek amiért éjszaka nem tudok aludni ha a házunkban buli van, ha a metróban befogom a füleimet amikor nyitott ablakokkal száguld a föld alatt, és a zenés plázákból kimenekülök a zajvegyülékből és inkább nem vásárolok. Ha egyedül vagyok a csend igényemmel, akkor miért ajánlgatják egyáltalán az ügynökök az eladandó lakásokat úgy, hogy csendes helyen vannak?2009. aug. 1. 17:39
1/6 anonim válasza:
Akár hiszed, akár nem, az emberek többsége szereti a csendes nyugodt békés környezetet. Főleg a kissé már idősebbek. Ha bulizni akarnak, akkor meg elmennek valami hangosabb helyre.
És mivel sokan szeretik a csendet, ezért nő meg a csendes környéken lévő ingatlanok ára.
2/6 A kérdező kommentje:
De ha sokan szeretik a csendet, akkor miért oda mennek bulizni ahol mások laknak és pihenni szeretnének. Miért nem lehet odatelepiteni a zajos rendezvényeket ahol nincsenek lakások? Ahogy a wc-t nem a konyhába épitik be, ugyanúgy nem kellene a lakások és családi házak közelébe zajos szórakozó helyeket létesiteni. A hangos zenét nem tudom kicsukni a lakásomból, a fülemet nem tudom kikapcsolni és nem hallgathatok magam választotta zenét mert a bejövő elnyomja azt. Az otthonomban korlátozzák a szabadságomat.
2009. aug. 1. 19:04
3/6 anonim válasza:
Tökéletesen igazad van.Csak az emberek egyrésze ezt nem hajlandó belátni.Gondolj arra,hogy Pesten is milyen felháborodást vált ki az az intézkedés,hogy a vendéglátóhelyeket este 10-kor be kell zárni,mert a környék lakói pihenni szeretnének.Mindig a randalírozók akarják az érdekeiket érvényesíteni,sokszor sikeresen.
4/6 anonim válasza:
Azért, mert csendes helyen van választási lehetőségük. Ha csendet akarnak, az adott, ha buliznának, akkor meg bekapcsolnak valamit. Ha viszont eleve zaj van, akkor nem lehetnek olyankor sem nyugodtan, ha pihenni szeretnének. Arról nem beszélve, hogy a zajos környékek általában nem azért zajosak, mert folyamatosan zene szól, hanem mert nagy a forgalom, és egész nap brűgetnek az autók. Azért az egy kicsit más, mint amikor közelről szereti valaki hallgatni buliban a zenét.
5/6 anonim válasza:
Gondolom, aludni azért ők sem a hangfalak előtt szeretnek.
Mellesleg meg a legtöbb ember (köztük én is:)) a csendet szereti.
6/6 anonim válasza:
Az épületek kialakításával, a hangszigeteléssel van nálunk gond. Az nem megoldás, hogy ne ott legyenek a szórakozóhelyek, ahol a lakások, mert mindig lesznek olyanok, akik pont a szórakozónegyed kellős közepén akarnak lakni, aztán meg jönnek azok, akiknek arra van csak pénzük, hogy ott vegyenek lakást, homokba dugják a fejüket, aztán kénytelenek szembesülni vele, hogy bizony szórakozóhely fölött laknak. Voltam Görögországban nem egyszer diszkóban, bent tombol a zene, de ha kijössz az ajtón, mert előtte sem hallasz semmit. Feltalálták már a hangszigetelést, csak nálunk előszeretettel spórol mindenki mindenen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!