Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy 200 fős egyetemi évfolyamo...

Egy 200 fős egyetemi évfolyamon miért nem lehet elkerülni azt, aki nem tetszik?

Figyelt kérdés
Van pár iszonyú bunkó évfolyamtársam, akik folyton beszólogatnak az embernek. Ráadásul nagy barátság van köztük, ha egyikük beszól valakinek, jön a többi segíteni. Csináltunk egy facebook csoportot, hogy anyagokat oszthassunk meg, kérdezhessünk, ha valami nem világos. Sajnos miattuk már ott tartunk, hogy nem nagyon merünk kérdezni, mert biztos valamit beszól az egyik. Főleg a facebookon mennek az oltások, de néha élőben is. Olyan, mintha 15 évet mentünk volna vissza az időben, esküszöm, az óvodás élményeimet idézi. Ma például nagyon csúnyán összevesztem az egyikükkel. Gyakorlaton csoportban kellett dolgozni és vele osztottak be egy csoportba. Én nagyon csendes lány vagyok, nem egy veszekedős típus, de káromkodva rohantam ki a gyakorlatról, olyan szinten felbosszantott az illető. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is nyilvánosan ilyen kirohanást fogok produkálni. Próbálok nem törődni velük, ha valamiért beszélni kell velük, igyekszem kedves lenni, de ők tesznek róla, hogy észrevegyem őket. Nagyon sokan panaszkodnak rájuk. Egyetemi bulikra miattuk nem járok, nem akarok találkozni velük (ők mindig ott vannak, ahol esemény van). Fel nem bírom fogni, hogy egy egyetemen ilyesmi lehetséges! Már gimiben is el bírtuk kerülni azt, aki nem volt szimpatikus, mi ez a visszalépés?

2012. szept. 18. 23:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%
Na ez tényleg durva, hogy ilyen gyerekesek... a csoportból nem lehet kitiltani őket? Az admin szerintem ki tudja törölni őket és akkor legalább ott nyugtotok lesz
2012. szept. 18. 23:37
 2/14 A kérdező kommentje:
Az admin nem csinál semmit. :( A legdurvább beszólásokat néha kimoderálja és ennyi.
2012. szept. 18. 23:39
 3/14 anonim ***** válasza:
52%

Válasszatok nem publikus fórumot a tanulócsoportnak. Facebook -- csak az nem ír be, aki nem akar!

Egyébként meg ha Btk-ba ütközik, a rendőrségnek is lehet szólni.

A 2 megoldást párhuzamosan javaslom.

2012. szept. 19. 00:19
 4/14 A kérdező kommentje:
Sajnos bár a legtöbben utáljuk őket, van egy elég komoly rajongótáboruk is. Mivel ők a "menők", egyesek úgy gondolják, jó ötlet nekik benyalni. Mint valami kutyafalkában, hogy a vezérhímet követi a többi.
2012. szept. 19. 00:30
 5/14 anonim ***** válasza:

És?

Ha valaki bűncselekményt követ el, aakor egyrészt hiába tapsolnak neki, az nem enyhítő körülmény, sőt az is minősülhet felbujtásnak. Most a legextrémebb esetekre értem. Nem tudom, mik hangoznak el. De ha interneten (azaz nyilvánosan) hangzik el rágalom például, vagy bármi dehonesztáló kijelentés, az bűncselekmény, ami akár szabadságvesztéssel is büntethető - nem tudom, nem jogot tanultok-e véletlenül.

2012. szept. 19. 00:38
 6/14 A kérdező kommentje:
Olyan szerintem azért nem hangzik el, ami a rendőrség ingerküszöbét átlépné. Olyasmi volt például, hogy megkérdeztem, hogy az egyik tárgyból a pótZH-n mennyit kell elérni, hogy meglegyen a tárgy, mire ők gúnyos megjegyzést tettek arra, hogy nekem pótzh-t kell írnom ebből a (szerintük) könnyű tárgyból. Bár mondjuk a mai elég durva volt, de az meg szóban történt, tehát bizonyítani nem tudom. Amúgy nem jogot tanulunk, mérnökök leszünk.
2012. szept. 19. 01:05
 7/14 anonim válasza:
Pontosan ezzel érik el a céljukat, hogy magadra veszed, és felidegesíted magad. Szarj az arcukba, nézd őket levegőnek, és majd meg fogják unni. Amúgy ez melyik egyetem, melyik kar?
2012. szept. 19. 01:17
 8/14 anonim ***** válasza:

Zárd ki őket a magánéletedből. Internetes közösségi oldalt nemcsak a facebook nyújt, magatok is alakíthattok minimális ismeretekkel, jelszóvédelemmel. De simán ott van a levelező is, lehet körlevelet is küldeni, így mindig a megfelelő célcsoport kapja meg.

Rajongótábor ide vagy oda, ha nem tetszenek, zárjátok ki az életetekből őket, lehet levegőnek is nézni valakit, és minimálisra csökkenteni az érintkezést. Nem tudom, milyen szakon vagy, de ma már nincs olyan szoros kapcsolat évfolyamtársak között, azonos gyakorlatokra járást is meg lehet szervezni összefogással. Nézz utána néhány kapcsolatkezelő írásnak, vannak bőven.

2012. szept. 19. 07:40
 9/14 anonim ***** válasza:

Az azért gáz, hogy egyetemen vannak ilyen emberek. Mert általános iskolában még talán, de én azt hittem, egyetemre értelmes emberek járnak. :\

A zárt fórum tényleg jó megoldás, lehetsz te is az admin, így csak az látja a hozzászólásokat, és az is tud hozzászólni, akit te meghívsz. Tudom, kétszáz embert egyenként meghívni nem kis idő, de jobb lesz. Különben meg szarni kell (már elnézést a kifejezésért, tudom, hogy nem épp egy kisasszonyos szó) a fejükre. Borzasztó gyerekesek, ha még egy egyetemen is "terror"ban tudják tartani a többieket oltásokkal.

2012. szept. 19. 08:25
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem erről most az jutott eszembe,hogy a csoportotok visszasüllyedt a gimi szintjére.Nálunk gimiben volt ez,az is csak az elején,egyetemen már egyáltalán nem kellett így félnünk az ilyen barmoktól,mert nem jutottak be,mert kevés volt a pontjuk.De most,hogy szinte csak fizetősen lehet bekerülni,így én is azt tapasztaltam,hogy többnyire olyanok járnak be,akiknek anyuci,meg apuci fizeti a tandíjat,de közben meg sz@rik bele az egészbe.Nagyon sz@r világ jön,az biztos.Én a helyetekben beklikkesednék és nem törődnék velük,mást nem nagyon tehetsz szerintem.Vagy megvéded magad.
2012. szept. 19. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!