Egy 200 fős egyetemi évfolyamon miért nem lehet elkerülni azt, aki nem tetszik?
Válasszatok nem publikus fórumot a tanulócsoportnak. Facebook -- csak az nem ír be, aki nem akar!
Egyébként meg ha Btk-ba ütközik, a rendőrségnek is lehet szólni.
A 2 megoldást párhuzamosan javaslom.
És?
Ha valaki bűncselekményt követ el, aakor egyrészt hiába tapsolnak neki, az nem enyhítő körülmény, sőt az is minősülhet felbujtásnak. Most a legextrémebb esetekre értem. Nem tudom, mik hangoznak el. De ha interneten (azaz nyilvánosan) hangzik el rágalom például, vagy bármi dehonesztáló kijelentés, az bűncselekmény, ami akár szabadságvesztéssel is büntethető - nem tudom, nem jogot tanultok-e véletlenül.
Zárd ki őket a magánéletedből. Internetes közösségi oldalt nemcsak a facebook nyújt, magatok is alakíthattok minimális ismeretekkel, jelszóvédelemmel. De simán ott van a levelező is, lehet körlevelet is küldeni, így mindig a megfelelő célcsoport kapja meg.
Rajongótábor ide vagy oda, ha nem tetszenek, zárjátok ki az életetekből őket, lehet levegőnek is nézni valakit, és minimálisra csökkenteni az érintkezést. Nem tudom, milyen szakon vagy, de ma már nincs olyan szoros kapcsolat évfolyamtársak között, azonos gyakorlatokra járást is meg lehet szervezni összefogással. Nézz utána néhány kapcsolatkezelő írásnak, vannak bőven.
Az azért gáz, hogy egyetemen vannak ilyen emberek. Mert általános iskolában még talán, de én azt hittem, egyetemre értelmes emberek járnak. :\
A zárt fórum tényleg jó megoldás, lehetsz te is az admin, így csak az látja a hozzászólásokat, és az is tud hozzászólni, akit te meghívsz. Tudom, kétszáz embert egyenként meghívni nem kis idő, de jobb lesz. Különben meg szarni kell (már elnézést a kifejezésért, tudom, hogy nem épp egy kisasszonyos szó) a fejükre. Borzasztó gyerekesek, ha még egy egyetemen is "terror"ban tudják tartani a többieket oltásokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!